ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raed Arafat a fost întrebat în emisiunea Insider politic moderată de Sebastian Zachmann și difuzată sâmbătă la Prima TV, ce se întâmplă cu SMURD dacă iese la pensie sau dacă un prim-ministru îl demite.

”Chestia cu pensia o lăsăm sub semnul întrebării, că n-am de gând să plec. Nu înseamnă că rămân unde sunt, dar am de gând să continui să fac treabă. Eu nu sunt din ăsta care să spun că vreau să mă uit la TV sau că m-am plictisit. Nu m-am plictisit. La pensie nu mă gândesc momentan.”, a spus Raed Arafat, între altele, citat de ȘtiripeSurse.

Despre o schimbare a lui, Arafat a afirmat: „Eu lucrez foarte bine cu premierul, lucrez foarte bine cu ministrul de Interne, dar efortul ca să schimbi lucrurile în bine este unul titanic. Și va trebui găsită persoana care, cu toate piedicile, să împingă lucrurile mai departe și să găsească soluții. Să aibă acces la urechile celor care sunt sus. Din fericire, eu am acces." 

Întrebat fiind cum se poziționează în fața acuzelor că ar fi ”aruncat pompierii în foc”, Raed Arafat a răspuns, potrivit ȘtiripeSurse:

”Asta este cea mai deplasată exprimare, că am aruncat pompierii în foc, pompierii nu trebuiau să intervină. Pompierii sunt pompieri, cuvântul pompieri se leagă de foc. Pompierul, da, trebuie să îl protejăm, trebuie să îi protejăm viața, pentru asta are echipamente de protecție, pentru asta are instruire, dar nu există risc zero. Dacă vreau risc zero, înseamnă că nu mă duc la niciun caz, stau și le spun la oameni: stați liniștiți, că se rezolvă singur, focul arde singur și se stinge, exploziile explodează până nu mai este nimic să explodeze, noi nu mergem acolo! Dar a pus cineva întrebarea: dacă pompierii nu acționau și nu răceau cisternele cu anumite riscuri, oare ce fel de explozie putea să fie?”, spune șeful DSU, care a fost acuzat că a intervenit pe teren pentru menținerea pompierilor în zona eliberării de gaze deși exista pericolul unei a doua explozii și aceștia nu erau dotați cu echipamentul și mijloacele necesare stingerii unui incendiu provocat de scurgeri de gaze.

„A pus cineva întrebarea, de ce la a doua explozie, doar pompieri au fost afectați, niciun civil? Datorită faptului că a fost o insistență mare, inclusiv din partea mea, fără lipsă de modestie, la a scoate toți civilii din zonă. Altfel, noi nu aveam numai pompierii care s-au rănit și cei doi polițiști și cei doi jandarmi, și avem poate încă vreo 10-15-20 și poate mai mult de civili. Deci toate aceste aspecte, comentându-le după la TV, la rece, de către oameni care au stat pe margine și au mâncat semințe, asta nu înseamnă că ei au dreptate”, a mai afirmat, „fără lipsă de modestie”, Raed Arafat în emisiunea lui Sebastian Zachmann de la Prima TV, unde au mai fost invitați recent ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și politologul sistemului, Stelian Tănase.

Sigur, dacă nu venea Arafat, e clar: toți civilii din zona ar fi ars, și ei, în mijlocul flăcărilor, la fel ca pompierii.

Citiți și Pompierii au fost trimiși la moarte prin incinerare. Minciunile criminale ale autorităților. O nouă operațiune tip Colectiv, cu același comandant de platou?