ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, a murit de cancer luni dimineață la vârsta de 81 de ani.

Potrivit unui anunț al Arhiepiscopiei, Preafericitul Părinte Hrisostom a decedat luni, 7 noiembrie, la ora 6.40.

El a sucombat în urma unui cancer reactivat și generalizat.

Hrisosostom a fost vaccinat și vaccinist. Potrivit iefimerida.gr după ce s-a vaccinat „anti-Covid”, printre primii ciprioți, a declarat:

„L-am primit imediat, nici n-am simțit ceva și aș dori să mulțumesc oamenilor de știință care au inventat acest vaccin, care va ajuta lumea să dobândească anticorpi și să lupte împotriva coronavirusului". 

În ianuarie anul acesta, ProTv transmitea în cadrul programului de propagandă Covid că arhiepiscopul Hrisostom al II-lea a anunțat la postul public de radio CyBC că-i va trimite pe preoți acasă, în cazul în care aceștia continuă să refuze să se vaccineze sau dacă îi mai îndeamnă pe credincioșii nevaccinați să nu se vaccineze împotriva Covid-19, conform AFP.

Ultimii 12 preoți care refuzau vaccinarea urmau să suspendați de la slujire  timp de trei luni, conform anunțului său

În cazul în care aceștia continuă să se opună hotărârilor arhiepiscopului, această suspendare urmează să fie prelungită, iar cei vizați ar putea fi caterisiți, amenința Hrisostom.

La ora transmiterii acelei știri, Agenția Franceză de Presă AFP afirma că Hrisostom al II-lea „a supraviețuit unui cancer”.

Preoți și teologi refuză să se vaccineze împotriva Covid-19 din ”motive egoiste” și îi influențează pe credincioși, acuza el. Vaccinarea împotriva Covid-19 nu este obligatorie în Cipru, însă Biserica Ortodoxă Cipriotă le-a impus reglementări stricte preoților și teologilor pentru a se vaccina.

El a mai amenințat anul trecut că nu va tolera ca angajații săi să refuze să se vaccineze ori ca preoți să refuze să poarte mască de protecție și să îndemne oamenii să nu se vaccineze.

La data transmiterii știrii respective, în ciuda vaccinării, Cipru înregistra un număr-record de morți din cauza Covid-19, cel mai mare de la începutul pandemiei. 

Odată cu moartea Arhiepiscopului, Mitropolitul de Paphos Georgios preia funcția de gardian al tronului Patriarhal, până la alegerea și întronarea unui nou Arhiepiscop.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului a stabilit ca slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Hrisostom al II-lea să aibă loc sâmbătă de la ora 12.00 p.m. la Catedrala Sf. Apostol Barnaba din Nicosia, transmite Basilica.

Cel îi va urma la conducerea bisericii din Cipru este mitropolitul Athanasie de Limassol, ucenic al părinților Paisie Aghioritul și Efrem Katunakiotul, anunță Averea Bisericii.

Citiți și VACCINUL și CANCERUL. Dr. Joseph Mercola și Dr. Ryan Cole despre EFECTELE INJECTARII COVID și CANCERELE GALOPANTE: Pe măsură ce oamenii încep să se trezească, varianta oficială începe să se prabușească. Sinteza VIDEO