ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Danemarca a anunțat sâmbătă că o persoană a murit, iar alta este grav bolnavă, cu cheaguri de sânge și hemoragie cerebrală, după ce acestea au fost vaccinate cu AstraZeneca, transmite Agenția Mediafax citată Antena 3.

Cele două persoane, ambele din sistemul medical, au fost vaccinate cu AstraZeneca cu mai puțin de 14 zile înainte de a se îmbolnăvi, a declarat autoritatea care administrează spitalele publice din Copenhaga.

Agenția daneză pentru medicamente a confirmat că a primit două „rapoarte serioase”, fără a oferi detalii suplimentare.

Danemarca se număra printre țările care au întrerupt temporar utilizarea produsului AstraZeneca după ce un număr de rapoarte privind apariția unor cheaguri de sânge pe creier au determinat mai multe guverne să caute o eventuală legătură cu vaccinarea.

Unele țări, inclusiv România, Germania și Franța, și-au revocat săptămâna aceasta decizia de a suspenda utilizarea vaccinului după avizul dat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), dar vaccinarea cu AstraZeneca este încă suspendată în Danemarca.

Danemarca - împreună cu Suedia și Norvegia - au declarat vineri că au nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă vor folosi vaccinul. De asemenea, la o zi după opinia pro-AstraZeneca formulată de EMA, și Finlanda suspendat vaccinarea cu acest produs.

"Prioritizăm rapoartele despre reacțiile adverse grave precum acestea și le examinăm amănunțit pentru a evalua dacă există o posibilă legătură cu vaccinul", a declarat sâmbătă Tanja Erichsen, director interimar pentru farmacovigilență la Agenția daneză pentru medicamente.

Serul produs de compania anglo-suedeză AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford are în compunerea sa celule fetale de la un copil avortat.

EMBRIONII UMANI DIN VACCINURI. O dezbatere inexistentă în România. Av. Piperea: „Abominabil. Coșmaresc. Satanic de-a dreptul.” Catolici din SUA: Pfizer, Moderna și AstraZeneca sunt produse și/sau testate cu linii celulare care provin de la copii avortați