ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au început diversiunile antivacciniști = teroriști, și nu de la un șef de guvern de stat periferic ca Florin Cîțu, care deschisese plicul cu indicații prea devreme și îi făcea încă din vară pe antivacciniști „teroriști”, ci din partea guvernului landului german Saxonia, la doar câteva zile după ce forțele de ordine ale celui de-Al Patrulea Reich puneau semnul egal între un nevaccinat și un potențial ucigaș.

Poliția din Saxonia susține că a prevenit un atac mortal asupra premierului landului est-german, Michael Kretschmer, de către „activiști antivaccinare” care îl luaseră în cătare pe autorul restricțiilor liberticide.


Membrii unui grup numit „Dresden Offlinevernetzung”, sau „Dresden offline network” (Rețeaua offline din Dresda), au sugerat într-un schimb de replici pe platforma de mesagerie Telegram că ar putea fi în posesia unor arme de foc și arbalete. Cinci suspecți au fost arestați și sunt cercetați, a informat România Liberă. Să ne amintim și graba cu care SRI vrea să intercepteze legal comunicațiile pe rețele de socializare, inclusiv WhatsApp, Signal sau TelegramVIDEO:
 
 
Nu se știe dacă aceștia nu erau cumva chiar agenți ai regimului infiltrați printre dizidenți, având în vedere că protestele antivaccinare din Germania s-au desfășurat până acum pașnic, singurele violențe vizibile fiind din partea forțelor de poliție guvernamentale, care n-au ezitat să folosească tunuri cu apă împotriva manifestanților în plin sezon rece, „pentru a le proteja sănătatea”, desigur.

Oricum am lua-o, incidentul a avut efectul scontat, dându-i prilejul premierului saxon să le lipească tuturor antivacciniștilor eticheta de teroriști și să iasă public într-o declarație ofensivă în care să avertizeze că autoritățile nu vor tolera „violențe” din partea noilor „dușmani ai poporului” (adică ai guvernului care moare de grija poporului).

„Desigur că poți spune ceea ce nu-ți place, dar când violența intră în joc, s-a terminat. A fost depășită o linie pe care nu o vom tolera”, a declarat Kretschmer, premierul saxon, reporterilor.

Imediat a sărit să-i țină isonul și cancelarul Germaniei, proaspăt-alesul socialist Olaf Scholz care, în chiar primul său discurs important rostit în parlament, a declarat că guvernul federal nu va tolera „proteste violente împotriva restricțiilor”.

Un fel de-a le arăta antivacciniștilor pisica și o amenințare cu pușcăria dacă nu se potolesc încă de pe-acuma.