ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Austriei va înființa un fond de 30 de milioane de euro pentru a despăgubi victimele măsurilor draconice din timpul plandemiei, inclusiv victimele vaccinurilor Covid, anunță LifeSiteNews.
 
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în august 2022 că pentru a se pronunța cu privire la victimele vaccinurilo are nevoie mai întâi de niște studii. Au trecut opt luni de la această declarație și Rafila tot nu se poate pronunța, în timp ce românii mor pe capete în decese „subite” din cauze „inexplicabile”, în fapt relaționate de statutul lor de vaccinați. 
 
 

În acordul dintre cele două partide din coaliția din landul Austria Inferioară, Partidul Popular Austriac (ÖVP), nominal conservator, și Partidul Libertății (FPÖ), de dreapta, se precizează că acest fond va fi folosit pentru a plăti „servicii de consiliere în caz de daune individuale, asistență medicală pentru persoanele cu reacții adverse în urma vaccinului, costuri pentru tratamentul problemelor psihologice, orice terapii necesare [...]".

De asemenea, guvernul de stat a anunțat plăți compensatorii specifice pentru copiii și adolescenții care au avut de suferit din cauza închiderii școlii: „[S]e vor finanța cheltuieli suplimentare pentru educația la domiciliu, alte forme de sprijin necesare în primul rând pentru copii și adolescenți, cum ar fi, de exemplu, vouchere pentru meditații, activități de agrement etc.". 

În plus, guvernul va rambursa toate amenzile „plătite din cauza încălcărilor restricțiilor” care au fost „abrogate ulterior de Curtea Constituțională". 

Angajamentul noului guvern de a despăgubi victimele măsurilor dictatoriale din timpul pandemiei a fost o surpriză pentru mulți, deoarece partidul de guvernământ ÖVP și guvernatorul său din Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner, au fost printre cei mai fervenți susținători ai obligativității de vaccinare, extrem de controversată, pe care guvernul austriac a anunțat-o la sfârșitul anului 2021.

ÖVP a trecut de la obținerea a aproximativ 49% din voturi la alegerile precedente la doar aproximativ 39% în alegerile din februarie din Austria Inferioară. Între timp, FPÖ a înregistrat cele mai mari câștiguri dintre toate partidele și a devenit a doua cea mai puternică putere politică din land pentru prima dată în istorie. Pentru a rămâne la putere, ÖVP nu a avut de ales decât să formeze o coaliție cu FPÖ, partid anti-imigrație și anti-COVID. 

Despăgubirea persoanelor care au suferit în timpul regimului draconic COVID este, prin urmare, o concesie pentru FPÖ, singurul partid politic care a votat în unanimitate împotriva legilor de vaccinare obligatorie. Cu câteva zile înainte de anunțarea noului program de coaliție guvernamentală, guvernatorul Mikl-Leitner a recunoscut public că pașaportul de vaccinare a fost „o greșeală". Această recunoaștere s-a datorat probabil și unei cereri a FPÖ.

Activistul catolic austriac Alexander Tschugguel a declarat pentru LifeSiteNews că „partidul care a susținut vaccinarea forțată și, de asemenea, alte măsuri nedemocratice, ÖVP, a fost pedepsit".