ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Julian Assange a refuzat oferta de grațiere înaintată de Donald Trump, prin interpuși, condiționată de aflarea și dezvăluirea sursei piratării emailurilor Comitetului Național Democrat din timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2016, a mărturisit apărătorul legal al fondatorului WikiLeaks în fața unui tribunal din Londra.

Avocata lui Assange, Jennifer Robinson, a declarat vineri în fața unui tribunal londonez că ar fi participat la o întâlnire în care un fost membru republican al Camerei Reprezentanților, Dana Rohrabacher, și Charles Johnson, cunoscut ca având legături strânse cu echipa de campanie a lui Donald Trump, au făcut această ofertă, potrivit Știri pe Surse

„Propunerea prezentată de congresmanul Rohrabacher a fost ca dl. Assange să identifice sursa postărilor din campania din 2016 în schimbul unei forme de grațiere”, a afirmat Jennifer Robinson, într-o declarație dată Curții, în calitate de martor.

Julian Assange, australianul acuzat în SUA de conspirație în vederea piratării unor computere guvernamentale și de încălcarea unei legi privind spionajul, după ce a publicat niște telegrame confidențiale pe WikiLeaks în perioada 2010-2011. Acesta se luptă în justiție pentru a nu fi extrădat în Statele Unite, după ce a fost deținut într-o închisoare de maximă securitate din Marea Britanie începând din aprilie-mai 2019, când Ambasada Ecuadorului din Londra a refuzat să îi mai ofere azil politic pe teritoriul său, iar autoritățile britanice l-au arestat și condamnat.