ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa juridică a fostului președinte Donald Trump a depus joi o serie de moțiuni de respingere a cazului documentelor clasificate intentat de avocatul special Jack Smith, transmite ABC News.

Cele patru moțiuni susțin că acest caz ar trebui să fie respins pe motiv de imunitate prezidențială; că numirea lui Smith în calitate de consilier special a fost ilegală; că Smith l-a acuzat pe Trump de statute care nu ar trebui să se aplice comportamentului fostului președinte, pe baza unui precedent neclar din Constituție; și că Trump ar fi trebuit să poată avea custodia documentelor în cauză, chiar și după ce a fost președinte, din cauza Presidential Records Act.

Dosarele au fost depuse în timp ce echipa lui Trump se confrunta cu un termen limită joi pentru a depune moțiuni de respingere.

Trump a pledat nevinovat în iunie anul trecut la 37 de capete de acuzare penale legate de modul în care a gestionat materialele clasificate, după ce procurorii au declarat că a refuzat în mod repetat să returneze sute de documente care conțineau informații clasificate, de la secrete nucleare americane la capacitățile de apărare ale națiunii, și a luat măsuri pentru a zădărnici eforturile guvernului de a recupera documentele.

Asistentul său de lungă durată, Walt Nauta, a pledat, de asemenea, nevinovat la acuzațiile conexe.

Ulterior, un act de acuzare înlocuitor i-a acuzat pe Trump, Nauta și Carlos De Oliveira, șeful de întreținere de la proprietatea lui Trump de la Mar-a-Lago, de două capete de acuzare pentru obstrucționare, pe baza acuzațiilor potrivit cărora inculpații au încercat să șteargă înregistrările video de supraveghere de la Mar-a-Lago în vara anului 2022.

Trump a negat orice acuzație și a denunțat ancheta drept o vânătoare de vrăjitoare politică.