Avocatul Dan Chitic consideră că numai prin reducerea drastică a bugetului destinat serviciilor secrete actuala coaliție de guvernare poate dovedi că luptă împotriva „statului paralel”. Comentariul postat de avocatul Dan Chitic pe Facebook vine în condițiile în care, potrivit draftului de buget pe 2019, bugetele tuturor celor patru servicii de informații ale României cresc anul acesta, cea mai mare creștere fiind consemnată de STS, de aproape 70%. Liviu Dragnea a declarat, duminică, după ședița CEx al PSD, că a cerut revizuirea bugetelor pentru serviciile secrete, pentru că sumele i se par prea mari, subliniind că acești bani ar putea fi folosiți pentru sănătate.

„Tăierea drastică a bugetului serviciilor este singurul mod în care Coaliția de guvernare ne poate convinge că luptă împotriva statului paralel și nu este doar o poveste de adormit electoratul. Am spus-o deja și o mai spun: păstrarea la același nivel sau, și mai grav, creșterea bugetelor serviciilor secrete ar fi semnul capitulării in fața Sistemului. Sau al coabitării cu acesta. Am spus-o deja și o mai spun: păstrarea la același nivel sau, și mai grav, creșterea bugetelor serviciilor secrete ar fi semnul capitulării in fața Sistemului. Sau al coabitării cu acesta”, a scris Chitic pe Facebook.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews