Vizita ”istorică” a lui Klaus Werner Iohannis, la invitația președintelui Trump s-a derulat sub cheia interesului major al americanilor față de „securitatea energetică”. Și a miliardelor de metri cubi de gaz din Marea Neagră care ar urma să fie puse pe tavă americanilor de la Exxon Mobil.  Avocatul Dan MV Chitic face o sinteză a întrevederii Trump-Iohannis, arătând că pasajul cel mai important din comunicatul Casei Albe, de la finalul vizitei, este următorul: ”Consolidând securitatea energetică și investițiile: SUA vor continua să lucreze cu România pentru a sprijini securitatea energetică în Europa. SUA vor colabora cu România pentru a îmbunătăți climatul investițional și pentru a ajuta țara să-și folosească mai bine vastele resurse de gaz”. „Cu alte cuvinte, spune Chitic, „România va lua și mai puțin din ce e al sau. Altfel spus, dezastruoasa Lege Offshore va deveni și mai dezastruoasă”.

De asemenea, spune avocatul Chitic, care îl numește pe Iohannis ”președintele său”, „resursele noastre și transformarea țării într-o cazarmă americană sunt prețul „realegerii” lui Iohannis. Realegerii lui, dar nu de către poporul român, ci de către șefii și stăpânii săi”.

Comentând și faptul că niciunul dintre cei care și-au anunțat candidatura la prezidențiale nu a suflat o vorbă despre mizele acestei vizite a lui KWI la Casa Albă, Chitic concluzionează că la aceste alegeri” vom avea de ales între o multitudine de iohannisi” și că de-acum, „în politica românească, așa jegoasă cum e ea, e că de ieri, avem o nouă sintagma cu o sferă noțională clar definită: iohannismul.

Acesta este textul postat:

„Klaus Werner Iohannis, președintele său.

Deși îl cheamă Klaus Werner Iohannis, s-a născut in Hermannstasdt, are față de foreiber și își caută cuvintele cu sublerul, Werner pare sa se fi obișnuit și sa fi adoptat extrem de repede obiceiurile "miticilor” sudcarpatini cu obiceiuri fanariote.

Însoțit de el însuși și de 2 consilieri, fără niciun mandat din partea Parlamentului sau Guvernului României, Klaus a fugit la Înalta Poartă sa negocieze. A fugit Să negocieze nu pentru România sau pentru poporul român, ci pentru sine însuși. Da! Președintele statului degeaba și-a intrerupt vacanța de 5 ani pentru a-și continua jobul de marionetă a Statuluidedrept!

Intrând pe șest la Casa Alba, ascuns de ochii lumii de o Mașină neagră și camuflat de vacanțele romanilor si sub acoperirea tragediei de la Caracal, Klaus a pupat condurul lui Trump și i-a pus pe tava tot măritului Sultan de la Washington: toată țara și tot viitorul acesteia!

Totul pentru un nou mandat!
 
Pentru asta Klaus e gata sa dea tot. Să dea orice! orice e român sau românesc va fi oferit ca peșcheș!

Iar Trump, om politic și om de afaceri redutabil, s-a comportat precum orice om normal: a luat tot! Cum sa refuzi totul când nu ți se cere nimic?

Semnificativ mi se pare comunicatul Casei Albe unde se menționează ca 
"Consolidând securitatea energetică și investițiile: SUA vor continua să lucreze cu România pentru a sprijini securitatea energetică în Europa.
SUA vor colabora cu România pentru a îmbunătăți climatul investițional și pentru a ajuta țara să-și folosească mai bine vastele resurse de gaz.”

Cu alte cuvinte, România va lua și mai puțin din ce e al sau. Altfel spus, dezastruoasa Lege Offshore va deveni și mai dezastruoasă, dacă imi permiteți exprimarea.

Resursele noastre și transformarea țării intr-o cazarma americană sunt prețul "realegerii” lui Iohannis. Realegerii lui, dar nu de către poporul român, ci de către șefii și stăpânii săi.

În schimbul peșcheșului primit, Trump spune în prag de campanie electorală ca "Viitorul României este foarte, foarte strălucit”, mângâindu-l pe creștet pe Iohannis și alintându-l cu titulatura de "talentat” și asigurându-l ca a procedat "you’re going to do very well (in the election) because you’re very talented, you love the people.” Nu știu cât de strălucit e viitorul României, dar al lui Iohannis pare, intr-adevăr, strălucit!

De azi e foarte clar, Iohannis nu mai este Președintele României, e doar Președintele sau. și, eventual, al „primei doamne”.

Mai grav decât toate astea este faptul ca niciunul dintre zecile de candidați la scaunul lui Iohannis nu a suflat o vorba pe aceasta tema. Asta însemna ca toți consideră normal comportamentul lui KWI. Ca toți vor face la fel... Cu o singură excepție notabilă: Liviu Pleșoianu.
 
În rest, este clar ca vom avea de ales între o multitudine de iohannisi.

Memorabil in politica românească, așa jegoasa cum e ea, e ca de ieri, avem o noua sintagma cu o sfera noțională clar definita: iohannismul.

Căci cum băsismul este de mulți ani sinonim perfect cu abjecția și ticăloșia, așa iohanismul a devenit de ieri sinonim cu slugarnicia și lașitatea. Iar trădatrea este trăsătura comuna a amândorura”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews