ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Avocatul Gheorghe Piperea a acuzat, marți seară, în direct pe B1 TV, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) că a participat atât la o fraudă fiscală, cât și la una legală, atunci când a fost de acord ca Realitatea TV, post proaspăt lăsat fără licență de emisie, să-și mute activitatea pe Realitatea Plus, scrie stiripesurse.

„Aici este o problemă, care implică chiar și CNA, ca instituție, pentru că a participat în felul acesta, probabil că din naivitatea, la frauda fiscală și la frauda la lege care s-a pus la punct. Pentru a trece tot personalul de la falita televiziune Realitatea TV, la mutantul Realitatea Plus, este nevoie ca cei care sunt în procedura de insolvență creditori, în momentul de față, să fie de acord, în prealabil, cu acest transfer de personal. Doi, pentru ca business-ul să treacă de la falită, la mutantă, este nevoie ca Fiscul să fie de acord, pentru că transferul de business este purtător de impozite și taxe. Dacă nu plătești impozite și taxe, nu poți face acest transfer de business”, a explicat Gheorghe Piperea, în emisiunea „Bună, România” moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Declarațiile avocatului vin în contextul în care CNA a respins prelungirea licenței de emisie pentru Realitatea TV, astfel încât televiziunea de știri urma să se închidă de miercuri, 30 octombrie.
 
„În primul rând, este vorba despre situația de faliment, în care se află în momentul de față Realitatea Media, acea companie care deținea până astăzi licența de emisie pentru Realitatea TV. În momentul în care o televiziune, un supermarket, un restaurant nu poate să-și plătească datoriile, intră în insolvență sau în faliment și se închide. În momentul în care o televiziune sau un supermarket nu își plătește datoriile la stat, trebuie să fie într-un fel sau altul sancționat, pentru că dacă nu apare această sancțiune, dumneavoastră, care sunteți de asemenea televiziune, eu care sunt contribuabil la Fisc și toți ceilalți putem să ne plângem împotriva statului român pentru concurență neloială. Întrucât opt ani de zile această televiziune nu-și plătește niciun fel de datorie la stat, în timp ce dumneavoastră, televiziunea la care lucrați plătește, în timp ce noi, ca persoane, plătim contribuții și asigurări sociale, impozite șamd, această televiziune nu a plătit absolut nimic, pe motiv că există această procedură de insolvență. E o interpretare aberantă a Legii insolvenței”, a adăugat Gheorghe Piperea.
 
 Radu Herjeu, membru CNA, a intervenit și el în discuție, în încercarea de a răspunde acuzațiilor lansate de Gheorghe Piperea. Oficialul din Audiovizual a explicat că Realitatea Plus și Realitatea TV sunt, cel puțin din punct de vedere tehnic, două entități diferite. Ba mai mult, Radu Herjeu susține că și reprezentanții postului de știri i-au vehiculat numele lui Gheorghe Piperea, „tot apropo de niște acuzații pe care le-ar fi adus lor”.
 
Marți, CNA întrunit în ședință publică, nu a mai prelungit licența postului Realitatea TV.  Nu a durat mult și pe site-ul postului TV în cauză a apărut informația următoare „La scurt timp după ce a votat neprelungirea licenței Realitatea TV, consiliul a aprobat, în unanimitate, modificarea licenței Realitatea Plus”. Concret, Realitatea Plus va avea aceeași emisie ca cea pe care Realitatea TV a avut-o până acum".