ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea anunță că dorește să ceară la Curtea de Apel București suspendarea stării de alertă, întrucât astfel sunt încălcate drepturile fundamentale ale cetățenilor. Avocatul avertizează că autoritățile pot reinstala în orice moment starea de urgență și susține că România trebuie să ia exemplul altor țări, care au renunțat la restricții atât de dure.

„Mâine (joi - n.red.) voi depune in nume propriu aceasta cerere, la Curtea de apel Bucuresti. Oricine poate formula interventie, cu conditia sa aduca argumente favorabile suplimentare si sa nu duca la amanare.

Nu vreau sa bravez, dar acest demers este esential pentru democratia din România și pentru libertatea generatiilor viitoare. Libertatile se sugruma treptat, pas cu pas (dupa cum se intituleaza si cartea, tradusa in chineză, a unui anumit domn presedinte), iar statul de drept se aneantizeaza in doze mici, greu de perceput. Daca nu prinzi de veste, ca in sindromul broastei fierte, nu mai intelegi ca esti fiert si de ce. De aceea, puteti ignora cu gratie aceasta actiune si puteti sa aplaudati cand se va instaura din nou starea de urgenta, in timp ce toata lumea in jurul nostru se trezeste la viata. Sau puteti sa va rapiti 10 minute din timp si sa reflectati la aceasta actiune", a scris Gheorghe Piperea, pe Facebook.

Reamintim că Hotărârea de Guvern dată în ședința de luni dimineață, și aprobată astăzi de Parlament, cu unele modificări, aduce reguli mai aspre în perioada stării de alertă. 
 
Pe lângă binecunoscutele deja, predeveri, Guvernul a mai introdus un articol care restrânge și mai mult dreptul la circulație al persoanelor. Se prevede și că „în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”. De asemenea, în perioada stării de alertă, la evenimentele private (nunți, înmormântări, botezuri) nu pot participa mai mult de opt persoane.