ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Caseta de la Colectiv, scoasă de la sertar după 4 ani, continuă să lase loc întrebărilor legate de momentul ales pentru difuzarea acestor imagini, în plină campanie electorală.  Avocatul Gheorghe Piperea se întreabă cine ar avea interesul să profite din nou de tragedia de la Colectiv, așa cum a mai făcut-o, și amintește că în februarie 2012 guvernul Boc a picat după ce fostul președinte Traian Băsescu a vrut să îl dea afară pe Raed Arafat, cel care s-a opus privatizării medicinei de urgență.

„Guvernul Boc a picat în februarie 2012 pentru că Petrov a vrut să îl dea afară pe Raed Arafat (care l-a deranjat ca s-a opus la privatizarea medicinei de urgență). Cine va pica acum dacă Raed Arafat va fi dat afară? Cine a profitat de tragedia de la Colectiv și încearcă să o facă si acum?
Apropo, când a ieșit vreodată public locatarul de la Cotroceni pentru a cere anchete și arestări si demisii în cazul Colectiv așa cum a făcut-o în cazul protestelor din 10 august 2018? De ce e important să știm ce a fost în 10 august 2018 și nu e important să știm ce a fost în 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv și cine se face vinovat de moartea si rănirea sau mutilarea pe viață a acelor oameni?”, a scris avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de Facebook.

Repunerea pe tapet a tragediei de la Colectiv, din noaptea de 30 octombrie 2015, a fost comentată și de ziaristul Ion Cristoiu, care consideră că filmarea publicată de cei de la Libertatea reprezintă o uriașă diversiune.

Și jurnalistul Mirel Curea a publicat un text în Evenimentul Zilei în care susține că filmulețul prezentat de cei de la Libertatea este unul  de campanie elctorală, dar care ca obiectiv și despăgubirile de sute de milioane de euro care nu pot fi luate decât de la stat.
 
„Drept pentru care trebuie insistat pe culpa instituțiilor statului: pompieriii trebuie scoși a fi niște tâmpiți indolenți, medicii trebuie scoși idioți nesimțiți. (...)Acesta este și motivul pentru care nici avocații și nici victimele nu vor să audă de expertiza care vorbește despre varianta existenței în club a unei substanțe, care să fi acționat ca un accelerator de ardere și care ar explica viteza mare de propagare a incendiului. Varianta asta introduce în discuție ipoteza mâinii criminale, a atentatului, caz în care iese din discuție culpa instituțiilor statului”, susține jurnalistul.