ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Silvio Berlusconi a primit a treia doză de vaccin anti-Covid, în noiembrie 2021. Fostul prim-ministrul publicase pe Twitter și o înregistrare video de la vaccinarea sa, în care apare calm, cu mâneca cămășii trasă în sus, în timp ce i se administra serul, relatează Quotidiano Nazionale.

"Vaccinurile sunt instrumentul de care dispunem pentru a învinge Covidul și pentru a-i limita efectele asupra sănătății și economiei. Trebuie să evităm noi doliu și închideri. Depinde de voi: cei care nu s-au vaccinat încă să o facă fără cât mai curând posibil, cei care pot să o facă să se înscrie pentru a treia doză", spunea fostul premier pe Twitter.

Însă, acum, fostul premier italian a fost diagnosticat cu leucemie mielomonocitară.

Expertul în hematologie Fabrizio Pane a explicat în detaliu caracteristicile leucemiei mielomonocitare cronice (LMC) diagnosticată la Silvio Berlusconi. Expertul a definit afecțiunea ca fiind o "boală rară", de care "nu te poți vindeca", dar cu care "poți trăi", scrie Notizie.it.
 
Expertul Fabrizio Pane, membru al comitetului științific al Asociației italiene împotriva leucemiei, limfomului și mielomului (AIL), profesor de hematologie și director al Unității de hematologie și transplant de la Spitalul Aou Federico II din Napoli, a explicat în detaliu caracteristicile leucemiei mielomonocitice cronice de care suferă Silvio Berlusconi.
 
Este vorba despre o "boală foarte rară, aproximativ 1 caz la 100.000 de locuitori, cu expresii foarte eterogene, dar întotdeauna caracterizată prin creșterea numărului de monocite, un tip de globule albe cu importante funcții imunitare", a spus el. „Nu este o boală de care se poate vindeca decât prin transplant de măduvă osoasă, o terapie care nu este fezabilă la persoanele în vârstă.”

"De asemenea, trebuie subliniat faptul că o gestionare atentă și înțeleaptă a bolii și a complicațiilor sale poate păstra calitatea vieții și posibilele activități profesionale, ceea ce reprezintă un obiectiv important al tratamentului bolii, în special la pacienții vârstnici", a subliniat Pane.

Expertul a prezentat apoi câteva cazuri legate de această boală și, de asemenea, care sunt caracteristicile acesteia atunci când apare la pacienții vârstnici.
 
"Unele cazuri tind să aibă o tendință mai mare de creștere a leucocitelor (forme numite hiperproliferative), altele citopenie (anemie, leucopenie sau trombopenie, cazuri numite "displazice"). Debutul este în general subtil, adesea paucisimptomatic și nu este ușor de identificat. Unele cazuri pot prezenta o scădere a apărării imunitare cu infecții recurente. Răspunsul la terapiile citoreductive (medicamente hipometizatoare moderne) este, de asemenea, foarte eterogen', a explicat Pane. El a adăugat: 'Faptul că este afectat un pacient în vârstă, ca în cazul tuturor bolilor neoplazice, este un factor agravant'.

În plus, Pane a relatat că există posibilitatea ca boala să afecteze capacitatea de metabolizare a substanțelor străine sau să aibă efecte secundare ale celor mai frecvent utilizate medicamente.

În ceea ce privește noile terapii care vor apărea, expertul a recunoscut că nu sunt prea multe noi terapii. 'Există agenți hipometilici care acționează asupra ADN-ului: sunt noi, dar nu atât de recenți, iar rezultatele obținute nu sunt la fel de relevante ca în cazul altor boli', a conchis el.
 
Pe același subiect: