ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Atenție români! Începând de astăzi în cele mai importante intersecții din Capitală funcționează un sistem de recunoaștere facială a șoferilor dar nu numai, informează EVZ.

Un sistem de recunoaștere facială, atât a șoferului cat și a pasagerului din față intră în vigoare începând cu data de astăzi, 30 decembrie 2022 - „Ziua Republicii”. 19 intersecție din Capitală vor fi supravegheate cu camere video, datele urmând să fie colectate de primării și înaintate poliției.

Camerele tip Big Brother, pot să citească numerele de înmatriculare, să măsoare viteza pe care o are mașina, să detecteze dacă șoferul vorbește la telefon în timp ce conduce. Înregistrează video orice abatere de la legislația rutieră. Evident, ele au aceleași capacități și pentru ce este în jurul mașinilor.

Poliția susține că astfel se vor evita accidentele rutiere din zone aglomerate și se va obține o fluidizare a traficului, forțarea semaforului pe culoarea galben sau roșu putând fi mult mai ușor sancționată prin noul sistem de recunoaștere facială.

Filmarea fețele celor din mașină și de pe stradă și identificarea lor prin sistemul biometric încalcă însă normele GDPR. Dar hei, cui îi pasă?

Iată lista primelor 19 intersecțiilor monitorizate:

1. Intersecție Sos Odăii – Sos București Targoviste
2. Intersecție Sos Odăii – Sos Bucuresti-Ploiești
3. Intersecție calea ferata – Sos Pipera
4. Intersectie A3 – Str Gherghitei
5. Intersectie Bd. Dimitrie Pompeiu – Sos Petricani
6. Intersecție Intr. Andronache – Sos Andronache
7. Intersecție Sos Andronache -Sos Colentina
8. Intersectie Sos Fundeni – Aleea Lacului
9. Intersecție Sos Pantelimon – Str Gara Catelu
10. Intersectie Bd Theodor Pallady – Str. Drumul intre Tarlale
11. Intersecție bd Unirii- Str Nicolae Teclu
12. Intersecție Sos Olteniței – Str Cheile Turzii
13. Intersectie Sos Berceni – DNCB
14. Intersecție Sos Giurgiului – Str Căruței
15. Intersecție Bd. Măgurele – Str. Santimbru
16. Intersecție Sos Alexandriei – Str Aliman
17. Intersecție Prelungirea Ghencea DNCB
18. Intersecție DNCB – Bd luliu Maniu
19. Intersecție DNCB – Sos Chitilei.

E doar începutul. Avocat.net ne informa în mai 2022 că vor fi instalate 500 de astfel de camere: E oficial: Șoferii care încalcă legea vor fi identificați și sancționați automat, prin intermediul unui sistem cu sute de radare și camere video

În China sistemul funcționează deja cu succes. Se numește „credit social”.

Vedeți și Pași rapizi pentru implantarea microcipurilor ca modalitate de plată și identificare. Marea Resetare ne vrea hăcuiți ca niște animale cu cip. Propagada a ajuns în România: implantați-vă ca să fie bine. Este sigur și eficient - VIDEO