ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele trecute a apărut la emisiunea lui Radu Tudor de la Antena 3 Francisc Doboș, un purtător de cuvânt at large al Bisericii Catolice din România. Mesajul lui, oferit „în exclusivitate” Antenei 3: „Florin Cîțu ar trebui iertat pentru fapta de acum 20 de ani: Întotdeauna e creștinește să ierți. Să îi dau voie să își repare viața", spune preotul catolic Francisc Doboș.

Nu discutăm faptul că nu greșeala se pune în discuție ci minciuna prin omisiune a premierului Cîțu că este posesorul unui dosar penal, la care se adaugă minciuna că a avut și un al doilea proces legat de o fraudă financiară, la care se adaugă azi și minciuna privind studiile. Nu. Nu discutăm nici despre instituțiile cu acronim de trei litere la care ar putea fi colegi cei doi protagoniști de la Antena 3, bașca cu Cîțu. Nu.

Discutăm însă despre faptul că Biserica Catolică se implică prin Francisc Doboș într-o campanie electorală, politică, din România, ceea ce statutul nu îi permite.

Facem o singură comparație: imaginați-vă vorbele de mai sus - și multe altele pe care le puteți găsi pe site-ul Antena 3 - spuse de purtătorul de cuvânt al BOR Vasile Bănescu, despre un alt politician din România. Respectiv: „Liviu Dragnea ar trebui iertat pentru fapta lui: Întotdeauna e creștinește să ierți. Să îi dau voie să își repare viața".