ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Braziliei, Jair Bolsonaro, a lansat o contestație la alegerile prezidențiale pe care le-a pierdut recent în fața fostului și actualului președinte ales Lula da Silva. Bolsonaro susține că există voturi de la unele mașini care ar trebui "invalidate", relatează Post Millenial.

Victoria lui Lula a fost deja ratificată de Curtea Superioară Electorală, el a fost felicitat de lideri internaționali precum Justin Trudeau din Canada și președintele american Joe Biden.
 
Dar susținătorii lui Bolsonaro au protestat după alegeri, cerând chiar intervenția armatei, și continuă să facă acest lucru și în prezent.

Judecătorul care conduce Curtea Electorală Superioară, Alexandrew de Moraes, a emis o decizie în care se arată că "coaliția electorală de dreapta a lui Bolsonaro, care a depus plângerea, trebuie să prezinte auditul complet pentru ambele tururi de scrutin de luna trecută în termen de 24 de ore, altfel îl va respinge", relatează Reuters.

Reuters citează în continuare directori financiari, dar și pe cei din campania lui Lula, toți respingând challegenge-ul lui Bolsonaro. Șeful parteneriatului de investiții private FB Capital a declarat că este puțin probabil ca oferta lui Bolsonaro să reușească, dar că aceasta adaugă "pesimism pe lângă tot ceea ce avem deja".

Bolsonaro a obținut 49,17% din voturi, față de 50,83% obținute de da Silva, care a fost condamnat în 2017 pentru spălare de bani.