ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Denunțătorul” care a fost folosit în înscenarea video împotriva Înaltpreasfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, fostul preot Petrică Leașcu, trimis pe teren de ziariștii anticreștini de la Recorder, se întoarce acum împotriva acestora și îi acuză de minciună și falsificarea filmărilor.

Instigatorul folosit de Recorder și DNA Constanța, ale cărui activități au fost apreciate de Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, de data aceasta, într-o nouă filmare, publicată pe contul său de YouTube, îl acuză de corupție pe însuși Patriarhul României, PF Daniel.

„Corupția pleacă din Cabinetul Patriarhului și din Guvernul României și se întinde în toată țara”, susține Petrică Leașcu în noua sa dezvăluire video, care ar putea fi intitulată special pentru Vasile Bănescu „Na-ți-o frântă că ți-am dres-o”.

Totodată, el afirmă că îi dă în judecată pe ziariștii Recorder și pe CTP pentru minciuni și calomnii la adresa lui.

„Prin publicarea acestui material vreau să informez opinia publică, în mod corect, despre investigațiile privind corupția din Biserică pe care le-am realizat, dar și despre cum Redacția Recorder a prezentat faptele.”, scrie Petrică Leașcu pe YouTube, ca explicație la filmarea sa ce poartă titlul „Fața întunecată a Recorder”.

„Recorder a greșit impardonabil față de mine prin formularea unor acuzații grave și mincinoase, fără a deține probe pentru a le demonstra. A greșit, de asemenea, față de persoanele care au urmărit materialul ”Corupție în numele Domnului” I, prin ascunderea unor înregistrări relevante cu scopul de a proteja persoane importante din Biserică și din politică. Este de datoria noastră să sancționăm faptele imorale, indiferent de cine le săvârșește.”, mai acuză acesta.

Reamintim că Bănescu a anunțat public, într-o emisiune de la postul Euronews, constituirea în cadrul BOR a unui organ de anchetă și cercetare tip Binomul SRI-DNA, format din civili care ar trebui să verifice ierarhii în cazul unor „suspiciuni” sau „apariții de presă”, cum este cazul prezentat de Petrică Leașcu și Recorder.

Concret, Bănescu a afirmat: „Va fi un astfel de organism la București și un organism judiciar, compus nu din clerici, ci din persoane abilitate pentru o anchetă judiciară care să cerceteze pornind de la suspiciuni sau de la apariția în presă, cum e cazul acum a unor lucruri foarte grave, să cerceteze în paralel cu autoritățile judiciare sau chiar înaintea lor cazul respectiv.”

Acum, același Petrică Leacșu evidențiat de Vasile Bănescu ca exemplu de la care ar putea să pornească o anchetă judiciară, îl acuză de corupție direct pe Patriarhul României.

Practic, dacă în urma declarațiilor lui Leașcu privind falsificarea filmărilor de către Recorder tot „cazul” Teodosie va cădea, primul caz pe care va urma să-l ancheteze Binomul lui Bănescu va fi, iată, în baza noilor acuzații de presă, cel al Patriarhului Daniel.

Cum spuneam, „Na-ți-o frântă că ți-am dres-o”...

Pe contul său de Facebook, Petrică Leașcu dă detalii și despre acțiunea sa în justiție:

„În legătură cu lupta mea, doresc să vă anunț că am luat decizia ca luni, 29 ianuarie 2024, să chem în judecată Publicația Recorder alături de Alex Nedea, Simina Anca și Cristian Tudor Popescu.

Cererea de chemarea în judecată o voi formula din cauza calomniilor spuse în materialul video ”Corupție în numele Domnului” partea I și în emisiunea ”Cap la Cap”, publicate de Recorder pe data de 21 noiembrie 2023.

Voi solicita Instanței de Judecată să oblige Recorder în solidar cu numiții Alex Nedea, Anca Simina și Cristian Tudor Popescu, la plata sumei de 1,200,000 euro despăgubiri morale, câte un euro pentru fiecare vizualizare.

De asemenea, printr-o cerere separată, voi chema în judecată Antena 3 alături de Mihai Gâdea, Daniel Fenechiu și Andreea Sava, din cauza calomniilor spuse în emisiunile ”Sinteza Zilei” din 05 și 06 decembrie 2023, prin care voi solicita despăgubiri de 500,000 euro.

Dacă puteți și dacă doriți o schimbare profundă a României, vă invit și vă aștept, luni 29 ianuarie 2024, la ora 14, în fața Curții de Apel București.” mai scrie personajul ale cărui înregistrări au fost apreciate de Vasile Bănescu.