ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adresându-se unor copii, Boris Johnson a glumit cu privire la faptul că oamenii ar putea fi dați ca hrană animalelor pentru a ajuta planeta, scrie The Daily Mail.

Premierul a făcut această glumă macabră în timp ce se confrunta cu o interpelare din partea copiilor despre planurile sale de mediu în sala de ședințe de pe Downing Street nr. 9.

Boris Johnson a răspuns la întrebări împreună cu Tanya Steele, de la Fundația Mondială a Naturii (WWF), din Marea Britanie.

Întrebați fiind despre echilibrul naturii pe Pământ, Steele le-a spus copiilor: „Cred că trebuie să aducem natura înapoi... 97% din masa mamiferelor de pe această planetă este reprezentată de oameni și de animalele noastre, animalele noastre domestice. Doar 3 procente au rămas pentru animalele sălbatice”.

Primul ministru a spus că situația este „atât de tristă” și a adăugat: „Am putea să servim o parte din ființele umane ca hrană pentru animale”.

Steele a revenit: „Am putea organiza un vot mai târziu, să întrebăm dacă există candidați”.

Johnson a mai sugerat că, în viitor, oamenii vor mânca mai mult înlocuitori de carne decât carne adevărată. 

În termeni care ar putea să-i alarmeze pe fermierii britanici, dar nu numai, el a declarat: „Cred că în viitor vom renunța la a mai mânca atât de multă (carne)... știința produce deja înlocuitori de carne care sunt practic creați în laborator și care sunt foarte asemănători cu carnea.”

„Și nu veți putea face diferența între un hamburger creat prin bioinginerie și un hamburger adevărat. Acesta va fi viitorul foarte curând, cred că este deja aici”. 

El a adăugat că știința creează deja „vaci politicoase” care „râgâie mai puțin” metan în atmosferă. 

Vorbind despre evenimente din agenda sa, Johnson s-a arătat îngrijorat că apropiata conferință ONU pe tema schimbărilor climatice (COP26 - 31 octombire-12 noiembrie 2021) va fi un eșec. Premierul britanic va primi liderii mondiali la Glasgow pentru summit, dar a declarat că nu e sigur că obiectivele-cheie vor fi atinse.

De asemenea, el a criticat Coca Cola în legătură cu materialele plastice și a declarat că „nu dorește să sprijine noi mine de cărbune”, în timp ce miniștrii se confruntă cu presiuni menite să împiedice deschiderea unui sit în Cumbria. VIDEO: