ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul bulgar Boiko Borisov a anunțat vineri suspendarea imunizării populației împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, la o zi după decizii similare din Danemarca, Islanda și Norvegia și alte 6 țări și pe fondul unor cazuri grave de formare a unor cheaguri de sânge, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Am dispus oprirea vaccinărilor cu AstraZeneca pânâ când Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) elimină orice dubiu privind inocuitatea sa", a precizat Borisov, citat într-un comunicat, prin care cere o declarație "în scris" din partea autorității europene de reglementare.

Potrivit premierului bulgar, EMA nu a formulat "un diagnostic clar".

Barbatul mort în Gorj a fost vaccinat cu lotul AstraZeneca retras de 9 țări. Gheorghiță spune că nu e nici o problemă. PANICĂ ÎN GORJ. MORȚI PE BANDĂ ÎN ITALIA 

EMA a transmis joi că țările europene pot folosi în continuare vaccinul dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca și de Universitatea Oxford.


Danemarca, Norvegia și Islanda au suspendat temporar joi folosirea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZenenca, din cauza îngrijorărilor în legătură cu unii pacienți care au făcut cheaguri de sânge după ce au fost vaccinați.

Alte țări, de exemplu Austria, Italia sau România, au suspendat la rândul său utilizarea lotului respectiv, în timp ce Thailanda a amânat brusc lansarea campaniei sale de vaccinare.

Morți și cheaguri de sânge. Vaccinul Covid AstraZeneca, suspendat de la administrare în Danemarca, Italia și alte 7 țări europene. România aude? ActiveNews a avertizat: STUDII!

Decizia guvernului de la Sofia survine în contextul în care Bulgaria este printre țările din UE cu cel mai mic procent de populație vaccinat, adică 3,9%, reprezentând numai 270.000 de persoane, conform datelor compilate de AFP.

Campania continuă pentru moment, în acest mod scăzut, cu celelalte două vaccinuri disponibile, Pfizer-BioNTech și Moderna, au adăugat autoritățile.

Decese în urma vaccinului cu AstraZeneca s-au înregistrat și în India.