ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce doctorița Adina Alberts a dezvăluit într-o postare că Romstal ar face presiuni asupra angajaților să se vaccineze, atitudine care nu ar fi singulară la privat și se pare că nici la stat (dacă luăm în serios declarațiile ministrului Câmpeanu despre vaccinarea profesorilor), ActiveNews a consultat opinia specialiștilor în Drept pe acest subiect.

 
Avocatul Gheorghe Piperea a transmis, în exclusivitate pentru ActiveNews, că îi îndeamnă pe angajații cărora li se condiționează venirea la muncă de vaccinarea „opțională” să facă „plângeri la CNCD pentru discriminare ilegală, precum și plângeri penale la Parchet pentru hărțuire și abuz în serviciu. De vreme ce toate autoritățile declară că vaccinarea nu este și nu va fi obligatorie, această practică este un șantaj indirect, vătămător din perspectiva drepturilor și libertăților omului, încălcând nu numai dreptul la muncă, ci chiar dreptul la viață - fără salariu, acei oameni vor fi condamnați la foamete și boală”.

O opinie asemănătoare a emis duminică avocatul Iulian Urban pe Facebook, sfătuindu-i pe angajații de la orice firmă care obligă la vaccinare să se adreseze avocaților și să dea în judecată angajatorul.

„Andrei Baciu secretar de stat MS: „Două mari companii din București, BGS și KFC, au început de vineri vaccinarea angajaților, iar de luni încep restaurantele, hotelurile și barurile”.

Coronazismul stă în faptul că angajații care refuză vaccinarea vor fi amenințați, șantajați și li se va încălca dreptul la muncă.

Sper ca MAGISTRAȚII români să fie implacabili când vor judeca cazurile romanilor hărțuiți și să nu uite că este momentul în care vor arăta că Dumnezeu i-a îndrumat în această meserie ca să îi apere de abuzuri pe oamenii simpli.

Angajații care vor fi șantajați cu vaccinarea să se adreseze avocaților din orașele lor, să nu se lase. Inclusiv noi la Asociația de Asistență pentru Consumatori vom încerca să fim alături de ei.

Repetăm: care vrea să se vaccineze, OK, este alegerea lui și este de respectat, dar NU există nici un motiv să calci în picioare drepturile cuiva care alege să NU se vaccineze! Este inclusiv faptă penală să șantajezi un angajat să se vaccineze! Este ilegal, abuziv și neconstituțional!”, a subliniat avocatul Iulian Urban.