ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CDC a declarat, joi, că a primit rapoarte cu privire la opt cazuri de miocardită la copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au primit vaccinul COVID-19 de la Pfizer, relatează Reuters.

CDC declarase anterior că ratele de raportare a miocarditei la băieții cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani ar putea fi de peste 69 de cazuri la un milion după a doua doză.

CDC nu a precizat dacă crede că există o legătură între cazurile de miocardită și vaccin și nici nu a dezvăluit rata de miocardită în grupul de vârstă fără vaccinare.

Agenția a precizat că au fost administrate peste 7 milioane de doze de vaccin la grupa de vârstă 5-11 ani în momentul în care a examinat datele.

Cazurile au fost raportate în Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri din SUA și prezentate de CDC unui grup de consilieri experți ai acestuia.