ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat miercuri seară că a aprobat utilizarea încă de la vârsta de șase luni a vaccinurilor Pfizer și Moderna, care au devenit astfel primele seruri anti-COVID-19 autorizate în UE pentru persoanele cu vârste mai mici de cinci ani, transmite Știripesurse.

Comitetul consultativ independent pentru vaccinuri al CDC a votat în unanimitate pentru a recomanda administrarea vaccinurilor COVID-19 la copiii cu vârsta de până la 6 luni, relatează The Defender.

Recomandările revizuite acceptate de către comitet includ vaccinul Moderna sau Pfizer-BioNTech COVID-19 pentru copiii cu vârsta de până la 6 luni și vaccinul Novavax COVID-19 pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Toate vaccinurile COVID-19 care se administrează în SUA la persoanele sub 18 ani sunt produse autorizate pentru utilizare în situații de urgență (EUA).
 
Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a acordat aprobarea completă pentru vaccinul Comirnaty COVID-19 de la Pfizer pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și mai mult, însă vaccinul Comirnaty nu este disponibil în SUA - ceea ce înseamnă că toți copiii care primesc vaccinul Pfizer primesc un produs autorizat pentru utilizarea în situațiile de urgență.