Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat miercuri seară că a aprobat utilizarea încă de la vârsta de șase luni a vaccinurilor Pfizer și Moderna, care au devenit astfel primele seruri anti-COVID-19 autorizate în UE pentru persoanele cu vârste mai mici de cinci ani, transmite Știripesurse.

Comitetul consultativ independent pentru vaccinuri al CDC a votat în unanimitate pentru a recomanda administrarea vaccinurilor COVID-19 la copiii cu vârsta de până la 6 luni, relatează The Defender.

Recomandările revizuite acceptate de către comitet includ vaccinul Moderna sau Pfizer-BioNTech COVID-19 pentru copiii cu vârsta de până la 6 luni și vaccinul Novavax COVID-19 pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Toate vaccinurile COVID-19 care se administrează în SUA la persoanele sub 18 ani sunt produse autorizate pentru utilizare în situații de urgență (EUA).
 
Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a acordat aprobarea completă pentru vaccinul Comirnaty COVID-19 de la Pfizer pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și mai mult, însă vaccinul Comirnaty nu este disponibil în SUA - ceea ce înseamnă că toți copiii care primesc vaccinul Pfizer primesc un produs autorizat pentru utilizarea în situațiile de urgență.
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews