Florin Barbu, românul căruia statul englez i-a luat copiii și i-a dat spre adopție unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie, a primit răspunsul la sesizarea pe care a făcut-o la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ultima instanță de la care spera să obțină dreptul de a-și lua copiii înapoi. 

CEDO i-a comunicat, așa cum se poate vedea din facsimilul postat de acesta pe Facebook, că nu i-a admis cererea. Prin urmare, procesele pierdute în Marea Britanie rămân definitive.

Hotărârea CEDO este irevocabilă. Din acest moment, legal, copiii nu mai sunt ai lui, scrie evz.ro.

„Oare ce mai e de făcut ? Nădejdea e doar la Bunul Dumnezeu!”, a scris pe Facebook Florin Barbu.

Drama lui Florin Barbu a început în 2014, atunci când Serviciile Sociale britanice au început monitorizarea familiei sale ca urmare a unor reclamații ale vecinilor. În acea perioadă, brașoveanul se certa des cu soția, iar ulterior a aflat că aceasta avea și o aventură extraconjugală.
Florin s-a despărțit de soție, iar autoritățile britanice au decis să îi dea pe cei doi micuți ai familiei spre adopție unui cuplu de homosexuali. A încercat toate demersurile legale pentru a-și recăpăta copiii, însă până fără sorți de izbândă.

În sprijinul lui Florin Barbu a intervenit și Ambasada României, care a propus Serviciilor Sociale să încredințeze copiii bunicilor din partea mamei din România, cerere refuzată însă. Ulterior, brașoveanul a pierdut definitiv drepturile asupra fetiței de 8 ani și asupra băiatului de 5 ani. Asta după ce rapoartele Serviciilor Sociale au decis că mama micuților suferă de tulburări de personalitate. Nu se cunosc însă motivele pentru care copiii nu i-au fost încredințați lui Florin Barbu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews