ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Barbu, românul căruia statul englez i-a luat copiii și i-a dat spre adopție unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie, a primit răspunsul la sesizarea pe care a făcut-o la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ultima instanță de la care spera să obțină dreptul de a-și lua copiii înapoi. 

CEDO i-a comunicat, așa cum se poate vedea din facsimilul postat de acesta pe Facebook, că nu i-a admis cererea. Prin urmare, procesele pierdute în Marea Britanie rămân definitive.

Hotărârea CEDO este irevocabilă. Din acest moment, legal, copiii nu mai sunt ai lui, scrie evz.ro.

„Oare ce mai e de făcut ? Nădejdea e doar la Bunul Dumnezeu!”, a scris pe Facebook Florin Barbu.

Drama lui Florin Barbu a început în 2014, atunci când Serviciile Sociale britanice au început monitorizarea familiei sale ca urmare a unor reclamații ale vecinilor. În acea perioadă, brașoveanul se certa des cu soția, iar ulterior a aflat că aceasta avea și o aventură extraconjugală.
Florin s-a despărțit de soție, iar autoritățile britanice au decis să îi dea pe cei doi micuți ai familiei spre adopție unui cuplu de homosexuali. A încercat toate demersurile legale pentru a-și recăpăta copiii, însă până fără sorți de izbândă.

În sprijinul lui Florin Barbu a intervenit și Ambasada României, care a propus Serviciilor Sociale să încredințeze copiii bunicilor din partea mamei din România, cerere refuzată însă. Ulterior, brașoveanul a pierdut definitiv drepturile asupra fetiței de 8 ani și asupra băiatului de 5 ani. Asta după ce rapoartele Serviciilor Sociale au decis că mama micuților suferă de tulburări de personalitate. Nu se cunosc însă motivele pentru care copiii nu i-au fost încredințați lui Florin Barbu.