ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii vor fi obligați să poarte măști de protecție la orele de sport. Anunțul neașteptat a fost făcut de ministrul Educației. 

Sorin Cîmpeanu susține că această condiție a fost cerută de „specialiștii din domeniul sănătății”, pentru a preveni astfel răspândirea virusului, potrivit Realitatea TV.

Astfel, întrebat cum pot alerga copiii cu mască la ora de sport, ministrul a răspuns că nu este decizia sa. "Am spus că e cerința celor din domeniul sănătății, pentru a preveni răspândirea virusului”, a răspuns ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
 
Anul trecut, în toamnă, după deschiderea școlilor, într-un răspuns trimis Platformei Civice ”Împreună”, Ministerul Sănătății admitea că purtarea măștilor în timpul orelor de sport poate îngreuna respirația, cu problemele aferente care pot apărea ca urmare a acestui lucru.
  
Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică a fost letală pentru doi elevi de 14 ani din China. În 2020, copiii au murit în timp ce alergau cu măști pe față la orele de educație fizică și sport.
 
Evenimentele tragice au avut loc în școli diferite, la distanță de o săptămână.