ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă se confirmă știrea că Exxon vinde participațiunea de 50% din exploatarea zăcământului de gaz din platoul continental al Mării Negre, către rușii de la Lukoil, asta înseamnă că suntem dați pe tipsie de aur, cu fundiță roșie, la ruși. E una dintre cele mai proaste vești pe care puteam să le primim, deoarece pentru România interesul vital era ca Federația Rusă să nu pună mâna pe un zăcământ de gaze naturale românesc care ne poate asigura independența energetică, nouă și generațiilor viitoare.

Am fost curios să văd dacă a apărut până acum vreo reacție mai de Doamne-ajută prin „presa” de la noi. Că nu e o știruță mondenă, e ditai știrea, cu implicații imense pentru România și pentru români. Unde sunt acum Radu Tudor, Sorin Ioniță, Cristian Pîrvulescu și Lucian Mândruță, cei care isterizau populația la referendumul pentru familie, urlând că familia, mișcarea pro-viață și ortodoxia sunt teme ale propagandei rusești? Unde este Dan Alexe, cel care chirăia că taxiurile Yango sunt agenți de spionaj rus, iar celor care se urcă în taxiurile Yango rușii le fură organele? Unde sunt „neoconii” care fac trimestrial listuțe negre cu presupușii „putiniști” și „dughiniști” ai patriei și care strigau din baie că Mașa și Ursul este propagandă rusească în România?

Nici nu cred că îi vom auzi spunând ceva despre asta. Rolul lor pare acela să lanseze teorii stupide ale conspirației, să pună periodic pe ecranul radar al „presei” sau al Facebook ținte false, să ridice ecrane de fum. Un propagandist eficient nu ne va spune „Putin is the best”. Dimpotrivă, ne va spune că familia este temă a propagandei rusești sau că taxiurile Yango ne fură organele, învăluind în ecrane de fum adevăratele obiective ale lui Putin. În timp ce se va da „de dreapta”, patriot, chiar „conservator”. Îl veți recunoaște însă în asemenea momente, când ar trebui să-și rupă cămașa. Faptul că toți cei de mai sus tac încolonat, în pluton, în astfel de situații, asta arată că ei sunt, în cel mai bun caz, idioți util ai propagandei rusești și ai lui Putin.

E o constatare care, însă, din păcate, nu ne încălzește prea mult, nici pe noi, nici pe cei care vin după noi. Ei și-au făcut treaba, iar noi probabil că vom fi livrați, după buna tradiție, rușilor. Fără să tragem vreun glonț sau fără ca presa românească să sufle nici o vorbuliță. Vom ajunge iar dracului pomană la rușii lui Putin.

PS: Și, pentru amuzament, urmăriți-i și pe toți „neoconii” care nu au suflat nici un cuvințel despre mizeria făcută de democrații americani cu impeachmentul lui Trump. Care nu au zis absolut nimic în apărarea lui Trump, deși acolo e o ditai făcătura, și chiar unii congressmeni democrați s-au dezis spunând că ei nu participă la așa ceva. Sau care au susținut-o pe Harpy Hillary în campania prezidențială, beștelindu-l pe Trump că ar fi „agent rus”. Și toți ăștia se dau mari lumini „conservatoare”, așa cum Radu Tudor, Ioniță și compania se dau „de dreapta”. De unde își iau ei lumina, dacă nu de la Soros și deep state-ul democrat? Lăsaț-i: sunt, în cel mai bun caz, orbi și călăuze pentru orbi. Și ne mai mirăm că dacă orb pe orb călăuzește, amândoi cad în groapă!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews