ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația „Calea Neamului” readuce sâmbătă Acțiunea „Români pentru Români” în localitatea Valea Mare din județul Covasna, după ce anterior a împărțit burse elevilor din județul Mureș. Mihai Târnoveanu și membrii asociației vor împărți daruri în biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” pentru aproximativ o sută de tineri români prezenți la slujba de hram. 

„Moș Nicolae ajunge sâmbătă pe Calea Neamului la Valea Mare, jud. Covasna de Hramul Bisericii Ortodoxe, păstorită de vrednicul Părinte Nicolae Floroiu. Ne întoarcem cu Acțiunea Români pentru Români la Valea Mare, după 5 ani, avându-i acum lângă noi în acțiune pe bunii nostri prieteni din sat, românii din familia lui Gheorghe Samoilă. 

Cine dorește să ne dea o mână de ajutor pentru a-i bucura pe copiii români care vor veni la biserică sâmbătă, este rugat să trimită orice contribuție în contul 

Asociației Calea Neamului, BRD: RO62BRDE080SV52855930800. 

Ne ținem în continuare de treabă, răsplătim cât mai multi copii din Covasna pentru faptul că țin credința ortodoxă și limba română vii în Arcul Intracarpatic. În curând vă vom da noi vești bune din programul Burselor Români pentru Români; am ajuns din nou în jud. Mureș, veți vedea și la cine. Doamne ajută, dragi prieteni!”, este anunțul făcut joi pe facebook de Mihai Marin Târnoveanu
 
Într-o postare ulterioară, el a dezvăluit cine sunt noii beneficiari din județul Mureș ai burselor „Români pentru români”.
 
„Am marea bucurie să vă anunț că încă trei copii eminenți, dar foarte necăjiți din Mureș, au intrat în programul nostru, ieri primind deja primele burse trimestriale de câte 500 lei fiecare. Darius Florin și Alexandra sunt frați și sunt nevoiți să se descurce cam singuri în viață, primind ajutor în măsura posibilităților de la Biserica Ortodoxă din Sângeorgiu de Mureș, păstorită de bunul Părinte Roată Gigel. Cu toate acestea, Liceul Sanitar din Târgu-Mureș, respectiv Școala Gimnazială „Sfântu Gheorghe”, putându-se mândri cu ei, datorită rezultatelor foarte bune la învățătură si comportamentului lor absolut exemplar. Al treilea copilaș este G. Julieta, o fată orfană în clasa a XI-a, care locuiește în Sângeorgiu de Pădure, care se află deasemenea în ocrotirea Bisericii Ortodoxe din sat, păstorită de Părintele Tudorel, un om deosebit, la fel ca Părintele Roată Gigel.
 
Mărturisesc că meritul integral pentru Bursa Români pentru Români care a ajuns la fata din Sângeorgiu de Pădure îi aparține doamnei Liliana Brândușa din Germania. Mi-a scris într-o noapte, parcă și-i vedeam lacrimile din ochi, că vrea să ajute un copil necăjit din satul în care sunt rădăcinile ei, Sângeorgiu de Pădure, sat în care familia doamnei a lăsat urme adânci și bune, urme românești. Nu cunoșteam pe nimeni acolo...dar, ”peste drum”, la Sângeorgiu de Mureș îl știam pe Părintele Roată Gigel, pe care oricum voiam să-l sun tot în legătură cu bursele noastre. Uite așa ne-a răsărit pe Calea Neamului copilul minunat pe nume Julieta, româncuță get-beget, precum și cei doi tineri din satul vecin.
 
Voi, dragi prieteni care citiți aceste rânduri, vă puteți imagina câtă conștiință există în acești adolescenți care nu se lasă înfrânți de greutăți și se țin cu adevărat de carte, sunt cuminți, merg la Sfânta Biserică, pășind astfel atât de frumos în viață? Doamne, îți mulțumesc din adâncul sufletului că există pe lumea asta acești oameni extraordinari care pun umărul pentru a dărui fericire și speranță copiilor români! Personal le mulțumesc pentru încredere, pentru că au certitudinea că gestul lor chiar contează, că împreună ducem pe mai departe acest program al burselor Români pentru Români prin contribuțiile pe care le trimit în contul destinat burselor, prin distribuirile de la postări, prin orice semn de încurajare lăsat la acestea”, a adăugat Mihai Târnoveanu, președintele Asociaței „Calea Neamului”.

Programul de Burse „Români pentru Români”, la care ActiveNews are onoarea de a fi partener media, a fost demarat în toamna anului 2020 de Asociația „Calea Neamului”, în colaborare cu Gruparea „Grai Străbun”. Această inițiativă națională a unor organizații civice românești vine să suplinească lipsa implicării autorităților statului român în a asigura protecția elementului românesc din zonele unde populația românească este redusă numeric. Destinatarii burselor trimestriale sunt în principal elevii silitori dar modești care urmează învățământul în limba română, precum și persoanele vârstnice pe care statul român a uitat să le onoreze.