În timp ce judecătorul Brett Kavanaugh a intrat marți în pâine, în prima zi a sa la Curtea Supremă a SUA, câteva protestatare de stânga și-au continuat marți eforturile de a-l  demoniza și a-l portretiza drept o amenințare patriarhală.

Senatul a votat sâmbătă pentru confirmarea lui Kavanaugh la  Curtea Supremă, după un linșaj fără precedent la adresa sa, care a durat timp de trei luni. Judecătorul a fost acuzat de o agresiune sexuală comisă acum 30 de ani, fiind prezentat ca un violator în serie ce nu trebuie lăsat în jurul copiilor.

Prima zi a judecătorului la Curtea Supremă nu a fost lipsită de incidente. Zeci de feministe, contestatare ale lui Kavanaugh, purtând haine roșii și bonete albe, ca în distopia „Povestea slujitoarei”, s-au adunat în fața clădirii pentru a denunța instalarea judecătorului la Curtea Supremă.
 
Acivistele pro avort au făcut un adevărat spectacol, discursul lor fiind centrat pe pericolul pe care îl reprezintă protejarea legală a copiilor prematuri și care ar reprezenta controul asupra vieții femeilor și constrângerea lor de a  face anumite lucruri.
 
Feministele au vrut astfel să arate că femeile pot avea aceeași sooartă ca și tinerele din „Povestea Slujitoarei”, serialul difuzat de HBO, despre o distopie fundamenstalistă în care femeile fertile sunt folosite pentru reproducere, fiind considerate un bun al societății, fără drept de a alege asupra propriei vieți.
 
Pe lozincile lor se puteau citi următoarele mesaje: „Ți-ai trădat mama!”, „Credeți-i pe supraviețuitori”, „Noi nu consimțim" și „El stă pe un tron ​​al minciunilor”. S-a scandat „ Strigați tare, Kavanaugh nu este binevenit aici”.

Și în timpul procesului de confirmare a lui Kavanaugh, feministele au protestat în aceeași manieră, purtând costume similare celor din „Povestea slujitoarei”, pentru a denunța pericolul pe care îl constituie nominalizarea judecătorului conservator la Curtea Supremă.
 
Kavanaugh, considerat un judecător extrem de riguros, cu opinii destul de puternice și conservatoare cu privire la chestiuni precum dreptul la avort și dreptul de a deține arme, are ca priorități, revenirea asupra precedentului din 1973, prin care au fost legalizate avorturile.

Același mod de manipulare s-a folosit și în zilele trecute, în România, în campania pentru Referendumul pentru Constituție.  Agenția de publicitate „Papaya” a realizat un clip, de boicotare a Referendumului, inspirat de „Povestea slujitoarei”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews