ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Multe întreprinderi din provincia Columbia Britanică (BC), cea mai vestică provincie a Canadei, ripostează față de pașaportul de vaccinare care urmează să fie implementat curând, arată LifeSiteNews.

Grupul privat de pe Facebook numit „BC Businesses Against Health Pass” („Întreprinderile din BC împotriva pașaportului de sănătate”) se mândrește în prezent cu aproape 114.000 de membri, crescând într-un interval scurt de timp, după ce a fost lansat pe 24 august 2021.

Grupul declară că s-a format „pentru ca oamenii (care au nevoie de serviciile lor - n.n.) să poată să-și facă o listă a întreprinderilor care cred că un pașaport de sănătate în BC este neconstituțional”.

„Credem în intimitatea medicală și în alegerea d-voastră personală. Drepturile și libertățile noastre din Cartă sunt inalienabile și primordiale. Haideți să fim cu toții uniți și să susținem o Canadă liberă și să sprijinim afacerile care ne împărtășesc valorile”, se arată pe pagina de prezentare a grupului.

Grupul s-a format în urma unui anunț făcut de premierul provinciei, John Hogan, potrivit căruia, începând cu 13 septembrie, și fără nici o excepție, va fi impusă condiționarea cu dovada digitală a vaccinării împotriva Covid-19 pentru accesul în anumite medii de afaceri, cum ar fi cinematografele, barurile și restaurantele și evenimentele sportive de amploare.

Numeroase întreprinderi, inclusiv săli de sport, restaurante, firme de amenajare peisagistică, școli de muzică și chiar și saloane de îngrijire a câinilor, fie s-au alăturat grupului, fie au postat pe pagină că nu le vor cere clienților informații despre statutul lor vaccinal.

Miercurea trecută, mii de oameni au ieșit în stradă în mai multe orașe din provincie, inclusiv în Vancouver și Victoria, pentru a protesta împotriva pașapoartelor de vaccinare și a obligativității vaccinării pentru personalul medical.

BC va deveni în curând a treia provincie din Canada, după Manitoba și Quebec, care implementează un pașaport de vaccinare Covid-19 la nivel local.

Ontario va introduce un pașaport de vaccinare începând cu 22 septembrie, după ce premierul Doug Ford și-a încălcat promisiunea anterioară de a nu adopta sistemul pașaportului de vaccinare.

Un grup similar celui din BC a fost înființat și în Ontario. Grupul de Facebook recent creat, numit „Ontario Businesses Against Health Pass” („Întreprinderile din Ontario împotriva pașaportului de sănătate”), are acum peste 100.000 de membri.

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a anunțat recent că, începând cu luna octombrie, le va impune canadienilor „vaccinul” Covid ca o condiție pentru călătoriile interne cu avionul, trenul sau vaporul.

Trudeau a mai declarat că, dacă va fi reales, va crea un fond de 1 miliard de dolari pentru pașaportul de vaccinare COVID-19, pe care provinciile îl vor putea accesa.
 
Pentru asemenea declarații nepopulare, campania lui electorală pentru alegerile din 20 septembrie a fost boicotată de protestatarii anti-restricții, care l-au urmărit pe premier în timpul vizitelor sale în teritoriu și au aruncat cu pietre după el - fără prea mare efect, după cum se poate observa din recidivele lui Trudeau. Nici Macron, la vremea lui, nu s-a lăsat intimidat de palmele primite din public...