ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat vineri, potrivit Deutsche Welle, că a avut un rezultat pozitiv la testul COVID-19 și că s-a infectat de la un membru al echipei sale de securitate.

Vestea vine în contextul în care guvernul austriac își continuă planurile de a pune în aplicare un ordin general de vaccinare începând cu luna februarie.

Potrivit Cancelariei austriece, Nehammer nu prezintă simptome.

„Nu este cazul să vă faceți griji, sunt bine și mă simt bine”, a declarat Nehammer, citat de Cancelarie.
 
Cancelarul Austriei a declarat că este vaccinat inclusiv cu doza de supra-rapel (a treia) și că este „cât se poate de protejat” împotriva unei forme grave a bolii.
 
Nehammer se izolează la domiciliu, de unde va continua să participe la întâlniri video și și să poarte discuții telefonice.
 
Joi, Nehammer a luat parte la o ședință pe tema înăspririi restricțiilor COVID din țară - dar cabinetul său a declarat că acesta a purtat, pe tot parcursul ședinței, o mască de protecție FFP2 și că jurnaliștii au fost protejați de niște paravane din plexiglas.
 
Nehammer a fost învestit în funcția de cancelar la începutul lunii decembrie 2021, în urma unor turbulențe politice care au făcut ca țara să schimbe mai mulți cancelari în doar câteva luni.
 
Nehammer, în vârstă de 49 de ani, care conduce în prezent și Partidul Popular Austriac (ÖVP), formațiune conservatoare aflată la putere, a fost anterior ministru de interne al țării din 2020 până în 2021.
 
Noul cancelar intenționează să continue planurile de a impune obligativitatea vaccinării în țara lui și de a menține o strategie dură față de cei care refuză să se vaccineze, deși el este exemplul viu că vaccinarea nu împiedică transmiterea virusului și infectarea.