ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele partidului „Alternativa pentru Demnitate Națională” (ADN), Cătălin Ivan, a enumerat vineri pe Facebook 6 argumente pentru care se opune vaccinării obligatorii, deși înțelege importanța vaccinării și, personal, a optat pentru această procedură medicală. Fostul candidat la alegerile prezidențiale spune că „nuanțele fac diferența”, se pronunță pentru dezbatere și libertatea de alegere, subliniind că decizia privind sănătatea proprie și a copiilor trebuie să rămână la nivelul individual și al familiei, iar un stat corupt și incompetent nu are cum să decidă mai bine decât un părinte ce este bine pentru sănătatea copilului său.  

„Scriu aceste rânduri din postura unui vaccinat, cu o soție vaccinată ( așa mi-a spus și o cred pe cuvânt) și cu trei copii vaccinați și ei. Deci, înțeleg importanța vaccinului și, pentru că nuanțele sunt cele care fac diferența, nu mă opun vaccinării. Decizia de a face anumite vaccinuri copiilor a fost luată în urma unor discuții în familie, analize, păreri ale unor medici. Decizia a fost însă a noastră și nu a fost deloc ușoară, având cazuri concrete în jurul nostru de copii care au rămas cu sechele în urma unor vaccinări nereușite. Așa se spune. Legătura clară de cauzalitate nu a fost stabilită, fără ca aceasta să însemne că nu a existat.

Mă opun însă categoric vaccinării obligatorii din cel puțin următoarele considerente:

1. Decizia privind sănătatea proprie și a copiilor trebuie să rămână la nivelul individual și al familiei, în cazul copiilor. O persoană nevaccinată nu poate da virusul decât altei persoane nevaccinate. Cele vaccinate se presupune că ar fi imune. Deci, riscurile se împart între cei care aleg să nu se vaccineze. Este o decizie personală.

2. Argumentul că statul cheltuiește apoi sume mult mai mari pentru cei îmbolnăviți nu stă în picioare deoarece este similar cu argumentul că alegerile sunt scumpe și că nu ar mai trebui să cheltuim bani cu scrutinuri electorale. Dictatura este cea mai ieftină formă de guvernare. Vaccinarea obligatorie este tot o forma de dictatură, atâta timp cât nu lași nicio fărâmă de libertate parintelui de a decide pentru sănătatea copilului său.

3. Industria farmaceutică a ieșit de foarte mult timp din zona utilității publice. A devenit o imensă afacere, cu profituri uriașe, cu mecanisme dintre cele mai sofisticate de a corupe medici și manipula opinia publică astfel încât să creeze artificial nevoia pentru ceea ce produce, nu de a produce ca răspuns la nevoi certe ale populației. Este o lipsă totală de încredere în companiile producătoare de medicamente și totuși țara este plină de farmacii. Oare chiar suntem așa de bolnavi? Dacă ne uităm la reclamele de la televizor și aruncăm un ochi pe stradă, pe orice stradă din România care este aproape imposibil să nu aibă o farmacie, am zice că da.

4. Închiderea Institutului Cantacuzino, evident la presiunea lobby-ului companiilor externe care știu mai bine ce fel de vaccin ni se potrivește, este iarăși un semn mare de întrebare. Specialiștii vor explica mai bine de ce vaccinurile trebuie adaptate specificului populației și de ce sunt strategic importante astfel de institute naționale, de stat.

5. Lipsa oricărei minime dezbateri pe acest subiect cu societatea civilă, cu părinții. Nicio dezbatere, niciun efort cât de mic de informare a cetățenilor. Pur și simplu, ca o comandă primită în plic de politicienii noștri, se execută, nu se discută. S-a cerut această lege, deci va fi. Măcar ca părinte, dacă nu și ca politician, cred că de data asta se înșeală.

6. Lipsa totală de încredere în instituțiile statului. Un stat corupt, incompetent, la cheremul diferitelor grupuri de interese, după cum recunoștea însuși premierul liberal Ludovic Orban, nu are cum să decidă mai bine decât un părinte ce este bine pentru sănătatea acestuia. Imposibil”, a argumentat Cătălin Ivan, vineri, pe pagina lui de social media.

Sâmbătă vor avea loc, pentru al doilea weekend consecutiv, proteste împotriva obligativității vaccinării în marile orașe ale țării: București, Brașov, Cluj-Napoca, Bacău, Buzău, Focșani, Arad, Alba Iulia, Iași, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Arad ș.a.