ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania farmaceutică germană BioNTech, care dezvoltă împreună cu producătorul american de medicamente Pfizer Inc. serul experimental Covid, a anunțat rezultate trimestriale solide, după ce pandemia și impunerea certificatelor de vaccinare au stimulat cererea, transmite AP, potrivit Știri pe Surse

În trimestrul patru din 2021, compania germană a raportat un profit net de aproape 3,2 miliarde de euro (3,6 miliarde de dolari), față de 367 milioane de euro în perioada similară din 2020. Câștigurile pe acțiune au urcat la 12,18 euro, de la 1,43 euro în urmă cu un an.

Pe ansamblul anului trecut, BioNTech a înregistrat un profit net profit de 10,3 miliarde de euro, la venituri de 19 miliarde de euro.

De asemenea, câștigurile în trimestrul patru din 2021 au crescut la 5,5 miliarde de euro, de la 345,4 milioane de euro în perioada similară din 2020.

„Veniturile noastre de pe urma vaccinului COVID-19 au fost influențate semnificativ de circumstanțele extraordinare ale pandemiei”, a apreciat directorul financiar Jens Holstein. Cu toate acestea, nu doar pandemia a influențat profiturile firmelor producătoare de seruri Covid, ci și deciziile politice la cel mai înalt nivel. De exemplu, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, deși era cercetată de Ombudsmanul U.E. pentru o corespondență pe canale neoficiale cu șeful Pfizer, urmată de comandarea a miliarde de doze de „vaccin”, anunța sus și tare în decembrie 2021 că „Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie la nivelul întregii Uniuni Europene”. Chiar dacă până la urmă nu a continuat în direcția obligativității, Comisia U.E. pledează în continuare pentru constrângere indirectă, prin intermediul certificatului digital Covid, a cărui propunere de prelungire cu încă un an de zile a fost pusă în dezbatere publică, urmând a fi înaintată Parlamentului European pentru vot, unde este de așteptat să nu întâmpine prea mari probleme, după cum s-a văzut și până acum.

Campania de vaccinare cu vaccinul Pfizer-BioNTech, comercializat sub denumirea Comirnaty, a început în decembrie 2020, în chiar a treia zi de Crăciun. A fost primul vaccin bazat pe tehnologia ARN mesager aprobat cu autorizație de urgență (EUA) sub presiunea pandemiei, precum și cel mai bine vândut dispozitiv medical la nivel mondial în 2021.

BioNTech, cu sediul în Mainz lângă Frankfurt, a anunțat că anul trecut au fost livrate aproximativ 2,6 miliarde de doze de vaccin.

În acest an, BioNTech are comenzi pentru încă 2,4 miliarde de doze, ceea ce ar urma să aducă companiei venituri între 13 și 17 miliarde de euro.

Guvernul României a comandat milioane de doze de ser Covid de la Pfizer-BioNTech atât pentru anul în curs, cât și pentru anul viitor (2023).