ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, 4 aprilie 2023, ora 09:45, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, va avea loc un parastas în memoria victimelor bombardamentelor din 4 aprilie 1944, ne informează Parohia, care invită pe toți cei interesați la împreună rugăciune pentru sufletele celor adormiți:

„Program:

Conform domnului General Radu Theodoru, care va participa la eveniment, la slujba de parastas vor fi pomenite și cele 3000 de victime ale Masacrului de la Fântâna Albă, din 1 aprilie 1941.

Vedeți și NOU SCANDAL CU SLAVA UCRAINA: Românii au fost împiedicați să-și comemoreze morții pe locul Masacrului de la Fântâna Albă. Jurnalist: UCRAINENII, MAI JEGOȘI DECÂT SOVIETICII. Slujba de pomenire s-a ținut în pădure - FOTO / VIDEO

Sub îndemnul „Cine isi uita trecutul nu are viitor!”, tot marti, 4 aprilie 2023, Clubul Sportiv Rapid va invita la expozitia de fotografie "4 aprilie”, organizata in contextul Centenarului. Evenimentul va incepe la ora 19.00 si va avea loc in foaierul Salii Polivalente Rapid.

In cadrul expozitiei vor putea fi vazute imagini filmate precum si fotografii cu urmarile bombardamentelor care au afectat Bucurestiul in primavara-vara 1944. Vor fi prezentate inclusiv fotografii-document cu vechiul stadion Giulesti lovit de bombe.

In perioada aprilie-august 1944, Bucurestiul a fost bombardat in mai multe randuri, atat de aviatia anglo-americana cat si de cea germana.

Ziua de 4 aprilie 1944 a fost ziua in care s-a consemnat cel mai mare numar de pierderi de vieti omenesti. In bombardamentul din 4 aprilie au murit aproape 3000 de oameni, intre care suporteri si conducatori ai clubului Rapid, transmit organizatorii.

La vernisajul expoziției vor vorbi urmatorii: Mircea Dorobantu, director al Muzeului CFR, Radu Dragan, istoric feroviar si Alexandru Arma, scriitor.

„Fotografiile expuse ne-au fost puse la dispozitie de Arhivele Statului, prin bunavointa domnului director Cristian Anita, de Muzeul CFR si de domnul Alexandru Arma”, ne mai informează organizatorii.