ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marx: „Noi purtam razboi contra tuturor ideilor proeminente de religie, stat, tara, patriotism. Ideea de Dumnezeu este fundamentala pentru o civilizatie pervertita. Ea trebuie distrusa.”

Lenin: „Ateismul este parte integranta a marxismului. Marxismul este materialism. Trebuie sa combatem religia. Acesta este ABC-ul oricarui materialism, deci si al marxismului.”

După cum Active News a mai informat deja - la capitolul să ne cunoaștem intelectualii - fostul propagandist PCR Vladimir Tismăneanu, recompensat de rectorul Universității București, Mircea Dumitru, fost informator al Securității, angajat al Humantis și ministru al Învățământului lui Cioloș, cu un Centru de Cercetare a Totalitarismelor, jignește incalificabil, în stil totalitarist comunist, peste 3.000.000 de români aruncând sudalme otrăvite anticreștine cu un vocabular scos din materialele de propagandă sovietice, ateist-științifice. Într-o serie de dejecții anti-Referendum de pe Facebook, la o fotografie ce îl înfățișează pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, ca susținător al Referendumului, Tismăneanu adaugă următorul comentariu "doct":  "Sui generis: Deunazi am fost la o conferinta unde am spus ca Romania anului 2018 este Absurdistanul Europei", în timp ce despre un cititor care i-a scris indignat despre această atitudine scrie că este "un sustinator al CpF, "intelectual" din Iasi. Sincer, n-am nici timp, nici chef sa am de-a face cu acesti neanderthalieni".

Într-o altă postare vitriolică afirmă că inițiativa civică populară este "un spectacol al intoleranței" care "compromite țara internațional" și că cele peste 3.000.000 de semnaturi pentru Referendum și susținătorii lor - între care se numără toți ierarhii Bisericii Ortodoxe și ai celei Catolice și șefii tuturor cultelor din România, academicieni, profesori, scriitori, medici, artiști, jurnaliști sau simpli credincioși - reprezintă "tot ce este mai obscurantist, mai perimat, mai vetust, mai anacronic, mai prafuit in Romania de azi": "Nimic nu mi se pare mai dezgustator decat duplicitatea lasa a organizatorilor mega-exercitiului manipulativ numit referendumul din 7 octombrie. Asumati-va raspunderea pentru compromiterea internationala a tarii, artizani ai infamiei, nemerniciei si ticalosiei! Va pretindeti social-democrati, actionati insa ca niste derbedei de ultima speta, va faceti mendrele in complicitate cu tot ce este mai obscurantist, mai perimat, mai vetust, mai anacronic, mai prafuit in Romania de azi. Dar cand ajungeti la Bruxelles, dati ochii peste cap si va jurati ca referendumul a picat din luna, ca nu aveti nici in clin, nici in maneca cu acest spectacol al intolerantei. V-ati nascut din ura, traiti din ura, veti pieri ca urmare a urii ce s-a strans impotriva voastra...", scrie Tismăneanu.
Un alt comentariu cu iz marxist-leninist ne dezvăluie efectul broșurelelor comuniste din copilăria sovietică a analistului Tismăneanu: "Adio, Europa? Precum Serbia lui Milosevici, Romania traieste acum contopirea misticoida dintre popii fundamentalisti si gangsterii nationalismului desantat, dezmatat si decerebrat... " Șeful homosexualilor din România, Florin Buhuceanu, comentează imediat: "E doar un inceput, din pacate."

După cum se vede Tismăneanu și-a impregnat adânc directivele Raportului secției de propagandă a CC al PCR intitulat „Propuneri cu privire la educația ateist științifică a maselor" în care se stipulează că "La baza activității de propagandă ateistă va sta metoda de convingere a oamenilor asupra caracterului științific al concepțiilor partidului nostru despre viață și societate și al falsității concepțiilor mistico-religioase”.

Colegul său din Grupul pentru Dialog Social și fost vecin în Cartierul Roșu Primăverii, Andrei Oișteanu, afirmă atoateștiutor în  organul scânteist "22" , după ce își anunță boicotul, că "Da, somnul libertății sexuale naște monștri. După părerea mea, este o mișcare foarte, foarte de dreapta, ca să mă exprim eufemistic. E o mișcare susținută (dacă nu chiar inițiată) de neolegionari".
 
Reamintim că din Coaliția pentru Familie fac parte circa 50 de organizații de protecția copilului, organizații de părinți, organizații de protecția persoanelor cu handicap și de pacienți, organizații de reabilitare a foștilor deținuți, organizații de advocacy și media, organizații juridice, organizații de promovarea tradițiilor, organizații ale laicatului diverselor culte religioase, precum și Federațiile Acțiunea Catolică din România,  Euro-Educația și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar. De asemenea, din Platforma Civică Împreună, care susține demersurile Coaliției, fac parte circa 500 de ONG-uri din întreaga țară. Cu toții „popi fundamentaliști, neanderthalieni, obscurantiști, vetuști, misticozi, neolegionari, naționaliști decerebrați”.
 
Comentariile cuplului Tismăneanu-Oișteanu ne arată că cei doi acționează exact ca niște veritabili comisari bolșevici care condamnă cu șabloanele urii marxist-leniniste "obscurantismul religios". Coincidență? Într-adevăr, după cum se știe, tatăl lui Tismăneanu a fost agent NKVD venit cu ZIL-urile sovietice direct de la Moscova. Despre tatăl lui Oișteanu, enciclopedia comunistoidă online Wikipedia ne spune că "tatăl său, Mihail Oișteanu, era fiu de farmacist și s-a născut în orașul basarabean Bălți sub numele Mihail (Meleh) Oigenstein; în calitate de activist comunist a îndeplinit o vreme funcțiile de profesor de istoria mișcării muncitorești internaționale la Academia Ștefan Gheorghiu și ministru adjunct al transporturilor în guvernul Gheorghe Gheorghiu-Dej. Mama sa, Bella Oișteanu, născută Iosovici, era fiică de librar și a lucrat ca traducătoare. Fratele mai mare al tatălui a fost Leonte Răutu, nomenclaturist comunist de frunte și unul din colaboratorii apropiați ai lui Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu". Evident, o biografie care se folosește de minciună prin omisiune, deci o istorie falsificată, nemaivorbind că Leonte Răutu nu a fost doar un "nomenclaturist comunist de frunte" ci un satrap al culturii române. În realitate, potrivit unor supraviețuitori ai Gulagului bolșevic în care au fost exterminați sute de mii de români, tatăl lui Oișteanu, "Mișa", a fost ofițer politic în lagărul de la Karaganda, Kazahstan, unde au fost deportați și uciși de sovietici zeci de mii de basarabeni. Era ofițer NKVD. Conform unei biografii disponibile online, Mișa, fratele mai mic al lui Leonte Răutu, a fost ilegalist al PCdR, arestat și condamnat în 1932 și 1937, apoi fugit în URSS în 1941, instruit și trimis ca politruc în lagărul de prizonieri de război și ulterior deportați basarabeni de la Karaganda (acolo unde i se naște și primul fiu, Valery Oișteanu). Revenit în august 1944 în România ca ofițer NKVD, în 1948 este trimis din nou cu misiuni în URSS, respectiv în alte zone românești, cum ar fi Bucovina ocupată, la Cernăuți, pentru a reveni în România împreună cu familia în octombrie 1954. Din 1955 este profesor de istoria mișcării muncitorești la Școala Superioară de partid, ulterior Academia "Ștefan Gheorghiu”. În 1971 a fost decorat prin Decretul nr. 157 din 4 mai 1971 cu ordinul "Apărarea Patriei” clasa a III-a (v. mai ales Berindei, Dobrincu și Goșu, 2009).

Independent de aceștia, deputatul liberal Daniel Gheorghe observă pe bună dreptate ceea ce concluzionăm și noi, respectiv că "Referendumul constituțional unește în ura lor antiromânesca pe urmașii bolșevicilor veniți pe tancurile sovietice cu adepții neo-marxismului corect politic și globalist. Poate acum vom realiza cu toții cât de toxică este pentru România acestă fuziune de secularism, jemanfisism cu aere de superioritate intelectuala si mental securistoid! De aceea, avem datoria sa ne unim cu toții, indiferent de origine ori de confesiune, și sa mărturisim valorile pe care le-am moștenit de la Hristos spunând un mare DA la Referendum!"

Foto de pe treptele „Institutului de Istorie a Partidului”: în centru tronează Ciungul – Leonte Tismăneanu, alături de soția sa, Hermina, care îl are în spate, cu gura mare, pe cumnatul său, Bibi/ Meir Mihail Rosner/ Boico, soțul Christinei Bianca Boico, de profesie securist, respectiv general în Securitatea bolșevică, nimeni altul decât unchiul la fel de celebrului „liant natural” între Rusia și SUA, Vladimir Tismăneanu.