ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Târgul de Crăciun în libertate de la Singureni, jud. Giurgiu, a început luni în localitatea natală a avocatului Gheorghe Piperea. Gândit ca o alternativă la târgurile sărbătorești de la oraș, majoritatea îngrădite cu garduri, monitorizate prin codul QR și condiționate de testare sau vaccinare, Târgul de Crăciun de la Singureni se desfășoară în aer liber, cu intrarea la fel de liberă. Un brad, o iesle de Crăciun, o scenă cu muzică și mai multe cabane cu bunătăți de la producători locali vă așteaptă să le descoperiți în săptămâna 20-24 decembrie.

În a doua zi a Târgului de la Singureni, colegul nostru Vlad Pârău i-a colindat pe localnici, dar și pe părinții veniți cu copiii de la București în căutarea unei alternative la Târgul de Q.R. al lui Nicușor Dan. Vlad Pârâu i-a încântat pe confrații din România Nesupusă veniți la Singureni cu un repertoriu alcătuit din colindele arhaice culese de regretatul profesor Ioan Sorin Apan, fondatorul grupului „Mini-Satul Sfântul Andrei” de la Brașov, dar și cu Imnul Golanilor Antivacciniști sau imnul Peste Centenar.

„După 7 ani de cântat în Târgul de Crăciun de la Sibiu, în 2021 am refuzat colaborarea din cauza transformării acestuia în punct de vaccinare și a condiționării accesului de certificatul Covid. De aceea, este o onoare pentru mine să particip la Târgul de Crăciun din Singureni, care le oferă oamenilor o alternativă în libertate, conservând și perpetuând spiritul sărbătoresc al anilor dinainte de 2020. O insulă de normalitate, departe de bula pandemică, după cum afirmă organizatorul, av. Gheorghe Piperea. Eu cred că Nașterea Domnului e gestul supremei iubiri pe care ne-o poartă Tatăl Ceresc. Iubirea e ceva necondiționat, deci nici spiritul Crăciunului nu poate fi condiționat prin restricții impuse de politicieni. Acest duh de Iubire și Libertate avem datoria să-l ducem mai departe pentru urmașii noștri cultivând obiceiul colindatului, motiv pentru care mă bucur că la concertul din Singureni au asistat numeroși copii, care au rezonat cu muzica la modul cel mai trăitor cu putință. E un dar și o binecuvântare că au loc astfel de evenimente alternative, care duc cu gândul la nașterea unei posibile economii alternative, bazate pe produse locale și asocierea oamenilor liberi", a declarat Vlad Pârău. VIDEO:


La Singureni puteți găsi băuturi calde, gogoși, prăjituri, cozonaci, mere glazurate, cârnăciori la grătar și alte specialități de la producători locali, precum și articole vestimentare. Târgul este deschis zilnic până vineri în Ajunul Crăciunului, începând cu ora 15:30. În fiecare zi va avea loc și câte un concert de colinde, precum și alte activități-surpriză pentru copii.

 Foto: Facebook av. Gheorghe Piperea