Southwest Airlines a cerut unei instanțe federale să respingă un proces intentat de sindicatul piloților pentru a bloca temporar compania să oblige angajații să se vaccineze, argumentând că ordinul ar pune în pericol afacerea, clienții și angajații săi, scrie Epoch Times.

La începutul acestei luni, Asociația Piloților Southwest Airlines (SWAPA) a intentat un proces pentru a împiedica compania de transport să impună ca toți lucrătorii săi să se vaccineze. Sindicatul afirmă că Southwest, care săptămâna trecută a înregistrat mii de anulări și întârzieri de zboruri, a schimbat ilegal regulile de lucru în loc să negocieze cu aceștia.

La începutul lunii octombrie, Southwest a declarat că cei 56.000 de angajați ai săi, inclusiv piloții, trebuie să se vaccineze împotriva COVID-19 până la 8 decembrie, conform normelor federale, și a citat anunțul președintelui Joe Biden din 9 septembrie, potrivit căruia angajații și contractanții federali trebuie să se vaccineze, cu excepția cazului în care li se acordă o scutire medicală sau religioasă. Southwest a declarat că trebuie să se vaccineze toți angajații, întrucât compania aeriană este un contractor federal care transportă mărfuri și angajați ai guvernului și îi furnizează acestuia alte servicii.

Dar SWAPA a declarat că mandatul de vaccinare "impune în mod ilegal noi condiții de angajare, iar noua politică amenință cu concedierea oricărui pilot", adăugând că vaccinurile COVID-19 prezintă un risc unic pentru piloți.
 
Orice reacție adversă, a susținut sindicatul, ar putea afecta capacitatea unui pilot de a trece de standardele medicale stricte necesare pentru a pilota un avion. Între timp, conform cerințelor Administrației Federale a Aviației, piloții nu pot lucra timp de 48 de ore după ce au fost vaccinați.

În afară de mandatul de vaccinare, SWAPA dorește, de asemenea, ca instanța să emită un ordin judecătoresc împotriva regulilor de carantină COVID-19 pentru piloți. Mandatul de vaccinare și regulile de carantină, au susținut avocații sindicatului, încalcă prevederile Legii privind munca în domeniul feroviar, care guvernează relațiile dintre companiile aeriene și sindicate.

Pe fondul unor anulări de amploare la compania aeriană Southwest, la începutul săptămânii trecute, directorul executiv Gary Kelly a negat că zborurile anulate au fost cauzate de îmbolnăviri ale piloților sau de protestele privind vaccinarea obligatorie. 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews