ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Testarea Covid a tuturor persoanelor care vin din spațiul extra-european, menținerea certificatului de vaccinare și carantinarea nevaccinaților sunt principalele măsuri anunțate pentru perioada următoare de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și de secretarul de stat în M.A.I., Raed Arafat, citați de Qmagazine. În plus, din 20 decembrie, fiecare călător va avea un dosar de urmărire cibernetică, așa-numitul „formular de localizare a pasagerului” (FLP / PLF). Întâlnirea organizată de creștinul Ciucă a avut loc dimineață la ora 11, în timpul slujbei de duminică de la care participanții ar fi putut afla cum a salvat Mântuitorul o femeie bolnavă.

Vaccinați sau nevaccinați, cetățenii care vin în România din țări din afara U.E. trebuie să prezinte un test RT-PCR efectuat cu maximum 48 de ore înainte călătorie iar dacă vin din țări UE cu cel mult 72 de ore îniante de aterizare. Și vaccinat și cu testul luat...

Persoanele care vin din spațiul U.E. vor continua să prezinte și certificatul digital Covid al U.E.

Nevaccinații care vin din zona roșie vor fi carantinați 10 zile. Dacă aceștia refuză să facă desuetul și imprecisul test RT-PCR, vor intra în carantină 14 zile. Mai mult decât combaterea răspândirii virusului, aceste măsuri par a avea scopul de a-i penaliza pe nevaccinați și netestați.

O măsură în plus este introducerea așa-numitului „formular de localizare a pasagerului” - PLF - din data de 20 decembrie, un precursor al controlului electronic total al populației.

„Primul este cu implementarea formularului de localizare a pasagerului sau – cum se spune – PLF. Este deja implementat în foarte multe țări, mai ales la intrarea în aeroporturi. Persoanele trebuie să-l completeze înainte să călătorească, să-l aibă, să-l prezinte la graniță sau la sosire, la graniță (...) Toți cei care vin în țară trebuie să aibă PLF-ul completat. Menirea lui este să știm unde găsim persoana respectivă, dacă este contact sau dacă a fost contact. Dacă persoana se îmbolnăvește, putem ști cine i-a fost contact. Ajută pentru a face ancheta epidemiologică foarte bine, motiv pentru care toți cei care intră în țară vor trebui să completeze formularul. Este obligatoriu pentru toți acest PLF”, a spus Raed Arafat, citat de Qmagazine.ro