ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Barna, candidatul USR la alegerile prezidențiale, aflat în aceste zile la Oradea, a fost acuzat de Monitorul de Cluj că nu l-a recunoscut pe Emerich Ienei.

Barna, însoțit de o armată de susținători, s-a plimbat pe străzile din Oradea și a discutat cu mai mulți oameni care i-au ieșit în cale. Liderul USR s-a pozat și a dat autografe fanilor și  l-a întâlnit pe Emerich Ienei, antrenorul care a câștigat Liga Campionilor cu Steaua București în 1986.

Elegant ca întotdeauna, Emeric Ienei i-a urat succes și l-a felicitat pe Barna, iar politicianul s-a oferit să-i dea un autograf legendei fotbalului din România. Barna chiar a semnat pe o poză cu el. Imediat, un membru USR  a strigat „Nea Imi, dați-i și dumneavostră un autograf!”. Imediat, Ienei i-a dat un autograf liderului USR.

„Ieri, la Oradea, am avut bucuria să îl întâlnesc pe Emerich Jenei, un senior distins cu seninătate în vorbă și în privire. Eram prea mic pentru a-mi aminti performanțele Nadiei sau ale lui Năstase, astfel încât marile bucurii sportive ale copilăriei mele se numesc Craiova Maxima din '83 a lui Ilie Balaci, extraordinara olimpiada a României la Los Angeles în '84 și Steaua lui Emeric Ienei din '86.

Emeric Ienei este unul din oamenii care ne-a arătat tuturor că dacă crezi în victorie și muncești ea va veni cu siguranță.

Am fost onorat și emoționat să am cu el un dialog de câteva minute în care m-a încurajat, la finalul căruia, cu umor și eleganță, am făcut și un schimb de autografe.

Îi doresc sănătate și sper să ne vedem din nou cât mai repede.

P.S.: Fake news-ul că nu l-aș fi recunoscut e la fel de credibil precum informația că s-a aflat că nu beau apa lichidă”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Candidatul USR-PLUS răspundea, recent, într-o emsiune la radio, după ce un reporter de la Europa Liberă a recitat un vers din poezia lui Octavian Goga, „Munții noștri”, că stihul respectiv aparține unui cântec de jale, „de pe la 1800”, „din perioada lui Horia, chiar înainte”.

În momentul izbucnirii cazului de la Caracal, Dan Barna spunea că, dacă el ar fi fost președintele României, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat.