ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, a făcut o gafă cu câteva zile înainte de startul oficial al campaniei electorale. După ce un reporter de la Europa Liberă a recitat un vers din poezia lui Octavian Goga, „Munții noștri”, Barna a spus că aparține unui cântec de jale, „de pe la 1800”. 

„Munții noștri aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă”-  este versul rostit de reporter. 

Barna i-a răspuns, încercând să pară atotștiutor, că lucururile nu mai stau așa în România anului de grație 2019 și a pus din nou placa pereferată a USR, cea cu corupția: „Da, că este... Bun, este un cântec de jale, dar de pe la 1800, adică e, de fapt, din perioada lui Horia, chiar înainte. De atunci s-au schimbat lucrurile, nu mai suntem acolo și putem să facem lucruri și acasă, dacă deblocăm aceste mecanisme de corupție”, a afirmat candidatul la prezidențiale.

Poezia ”Munții noștri”, de Octavian Goga (1881 - 1938):

Munții noștri aur poartă,

Noi cerșim din poartă-n poartă.

De-am închide-a Țării poartă,

Alții ne-ar cerși la Poartă!

Însă Hoții-s chiar din Țara

Trădători la cei de-afară!

Doamne Iartă-i! Ești în Drept!

Însă Du-i hăt în deșert!

Doamne, Dă-i la Neam unire

Și Dă-i demnă cârmuire.

Că-i prea mult blajin și laș

Și supus stă la borfași!

O Neam românesc din Daci

Nu mai cerși doar pozmaci

Ci Ridică-te creștin

Ca să scapi de cel Hain!