ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băiat în vârstă de 12 ani a murit în urma unui stop cardiac după ce s-a prăbușit în autobuzul școlar în Bhind, în Madhya Pradesh, India, iar un medic care l-a tratat a declarat vineri că ar putea fi cea mai tânără victimă a unui stop cardiac din acest stat, scrie timesofindia.

Manish Jatav, elev în clasa a IV-a, a luat prânzul cu fratele său în școala lor de pe Etawah Road joi după-amiază și s-a prăbușit la scurt timp după ce s-a urcat în autobuzul său la ora 14.00, au declarat membrii familiei sale.

Șoferul autobuzului a alertat autoritățile școlare, care au dus copilul de urgență la un spital din apropiere, unde medicii nu au reușit să îl resusciteze, au adăugat rudele.

„Manish a fost adus mort la spital joi după-amiază. I-am făcut resuscitare cardiopulmonară (CPR), dar nu l-am putut resuscita. Conform simptomelor sale, a murit din cauza unei insuficiențe cardiace", a declarat pentru PTI chirurgul spitalului districtual, Dr. Anil Goyal.

Părinții decedatului au decis să nu efectueze o autopsie post-mortem, a adăugat Goyal.Vorbind despre acest deces, Dr. Goyal a declarat: „Astfel de incidente au crescut după Covid-19, conform unui studiu. Este posibil să fie prima dată când cineva atât de tânăr a murit din cauza unui stop cardiac în MP".

Tatăl lui Manish, Komal, a declarat pentru PTI că fiul său nu a avut probleme de sănătate până acum.
 
Isis Morniga, în vârstă de 15 ani, a murit după ce s-a îmbolnăvit brusc la câteva ore după propria petrecere de ziua ei de naștere, la începutul acestei luni, potrivit euroweeklynews.
 

Adolescenta a fost transportată de urgență la o unitate sanitară din Fermo pe 7 decembrie, la câteva ore după ce și-a sărbătorit cea de-a 15-a aniversare cu familia și prietenii pe 6 decembrie.

Ea a ajuns la spital deja în stare gravă, potrivit bigodino.it, vineri, 16 decembrie.

Cu toate acestea, starea ei s-a deteriorat rapid și a intrat în comă.

Din cauza gravității situației, Isis a fost transferată la spitalul Salesi din Ancona, situat în regiunea Marche din Italia, care se află la aproximativ 50 de minute distanță.

Pe 8 decembrie, a fost internată în secția de terapie intensivă pediatrică a spitalului, iar starea ei s-a agravat din nou.

Potrivit primelor informații, fata a suferit o leziune ischemică extinsă la nivelul cerebelului și al trunchiului cerebral.

Duminică, 11 decembrie, la ora 12.40, în mod tragic, Isis a fost declarată în moarte cerebrală.

Părinții ei, mama Susana și tatăl Sergio, au decis să îi doneze organele, după cum a relatat ilrestodelcarlino.it.

În dimineața zilei de joi, 15 decembrie, a avut loc o ceremonie funerară în biserica San Michele Arcangelo.

Vestea morții fetiței vine după ce la funeraliile lui Giulio Orsini, băiatul de 12 ani care a murit în somn în localitatea italiană Sarzana, au participat sute de membri ai comunității care au deplâns pierderea tânărului, potrivit acelorași surse. 

Potrivit relatărilor din Italia, tânărul școlar părea să fie bine înainte de a adormi.

Dimineața, având în vedere că vineri, 9 decembrie, era vacanță școlară, părinții lui Giulio au decis să îl lase pe băiat să mai doarmă puțin.

Cu toate acestea, când a venit momentul să-l trezească, acesta nu a răspuns.

Tatăl său, Fabrizio, a intrat în camera lui și a încercat să-l trezească pe băiatul de 12 ani, dar și-a dat seama că fiul său nu dădea niciun semn de viață.

El a sunat imediat la serviciile de urgență care au sosit la proprietate în câteva minute, după cum a relatat marți, 13 decembrie, postul italian de știri bigodino.it.

Din păcate, paramedicii nu au putut decât să îl declare pe Giulio Orsini mort la fața locului.

Personalul medical le-ar fi spus părinților că acesta ar fi murit peste noapte în somn.
 
Antrenorul olimpic de scufundări al echipei „Tom Daley” ar fi murit din cauza „sindromului morții subite a adulților” - SADS, potrivit unei anchete finalizate după un an de la deces. David Jenkins, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit pe fundul unei piscine din stațiunea turcească Antalya pe 9 octombrie anul trecut, scrie walesonline.
 

Înainte de a muri, el își petrecuse ziua antrenând echipa de elită a Marii Britanii după succesul obținut la Jocurile Olimpice din acea vară. Jenkins, antrenor principal de dezvoltare pentru programul de top al Angliei de scufundări Dive London, a jucat un "rol esențial" în cadrul Academiei de scufundări Tom Daley înainte de moartea sa.
 
 
O anchetă realizată de North London Coroners Court din Barnet susține că decesul său pare a fi „sindromul morții subite a adulților”. Asistentul legistului de la North London, Peter Straker, a explicat cum poate lovi „sindromul” persoane tinere și sănătoase.

El a spus că bolnavii suferă de o aritmie înainte ca inima să se oprească.
 
La audiere s-a rememorat că la momentul decesului a fost cu alți doi antrenori care au mers să facă jogging în timp ce Jenkins înota.
 
Directorul de atunci al echipei de scufundări britanice - British Diving -, Alexei Evangulov -, a declarat că era pe cale să se așeze la cină la ora 19.20 când un membru al personalului hotelului a venit la el și a spus: „Vă rog să veniți cu mine, unul dintre membrii echipei dvs. este în piscină și nu iese afară”.

El a adăugat: „Am sărit și am fugit cu el la piscină. în timp ce alergam, l-am întrebat: Cum adică nu iese?.”

„Personalul a spus că a făcut exerciții în apă și apoi a murit sub apă. Când am ajuns la piscină, l-am văzut întins pe fundul ei, unde ne antrenăm de obicei. Stătea cu fața în sus și avea ochelarii de protecție. Am strigat "chemați o ambulanță” și l-am apucat cu subsuorile, trăgându-l la suprafață. Era foarte greu, iar eu eram în apă cu el. Am observat un antrenor de înot din Danemarca care alerga să mă ajute și am reușit să îl scot din piscină".

Jenkins a fost transportat la spital dar a fost declarat mort în jurul orei 21:00.

O autopsie efectuată în Marea Britanie de către Dr. Deidre McKenna a constatat că acesta nu băuse și nu consumase droguri recreaționale înainte de a muri și a concluzionat: cauza morții - necunoscută. Dosarul medicului său de familie nu a indicat nimic neobișnuit.

Medicul legist a înregistrat o concluzie de deces din cauze naturale, a cărui cauză medicală a fost considerată moartea cardiacă.
 
Michael Christopher Langan, originar din Sussex County, veteran și tată devotat, a murit în mod neașteptat la domiciliul său marți, 6 decembrie, la vârsta de 35 de ani, potrivit couriermail.
 

Născut în Paterson, Michael a crescut în Wantage înainte de a se muta în cele din urmă în Jacksonville, Florida, unde locuia în momentul decesului, se arată în necrologul său.

Michael a fost anterior repartizat la Brigada 555 de geniu a armatei americane de la Baza comună Lewis-McChord, WA, se arată în memorialul său.

Cea mai recentă activitate a fost cea de meșter la Hudson Trailer Co. din Jacksonville.

Anzac Sullivan din Noua Zeelandă avea 37 de ani când a murit subit din cauza a ceea ce poliția a descris la momentul respectiv drept un "episod medical", după ce a fugit de niște polițiști, scrie abc.


Mai mulți polițiști, doi experți medicali și investigatorul principal au fost chemați să depună mărturie joi la tribunalul din Broken Hill.

Magistratul Derek Lee a auzit relatări similare de la toți cei patru ofițeri despre evenimentele care au dus la moartea lui Sullivan.

Instanța a ascultat mărturiile oferite de polițistul Hamish McCrindell și de polițista Lorelle Smith. Aceștia au încercat să îl aresteze pe Sullivan, care era căutat în baza unui mandat de percheziție în curs de executare.

Ofițerii l-ar fi urmărit pe Sullivan pe lângă o proprietate, înainte ca acesta să scape peste un gard.

Câteva minute mai târziu, dl Sullivan a fost găsit prăbușit în fața unei case separate de pe Silver Street, unde s-a încercat fără succes resuscitarea sa. Familia nu a fost mulțumită de concluzia anchetei și a acționat Poliția în judecată.

Un popular britanic din Edinburgh a fost găsit mort în mod tragic în locuința sa, după ce nu s-a prezentat la serviciu luni dimineața, potrivit presei locale.
 
 
Jimmy Meikle, în vârstă de 54 de ani, a fost descoperit de poliție și de șeful și prietenul său apropiat Richard O'Donnell, marți, 13 decembrie.

Richard a povestit că îl cunoștea pe Jimmy atât ca prieten, cât și ca angajat de peste un deceniu și a devenit îngrijorat după ce acesta nu s-a prezentat la lucru.

Poliția scoțiană este în curs de a stabili toate circumstanțele care au dus la moartea lui Richard.

Vorbind pentru Edinburgh Live, Richard a spus: „Sunt incredibil de trist că Jimmy a murit subit. Nu s-a prezentat la serviciu, ceea ce nu-i stă în fire - nu a întârziat sau a lipsit niciodată de la serviciu în cei peste 16 ani de când lucrează pentru mine. Poliția a fost chemată și, din păcate, când am ajuns la fața locului, s-a confirmat că a murit subit. Îl cunosc pe Jimmy de când aveam 14 ani. Nu prea are familie, așa că a fost angajatul meu principal și protejat".

Bucătarul Ghidului Michelin Paul Kitching, tot din Edinburgh, a murit subit, iar omagiile au început să curgă pentru „geniul industriei, unul la un milion", scrie aceeași sursă.
 
 
Partenera lui Paul, Katie O'Brian, a confirmat moartea tragică a acestuia, spunând că a fost un "șoc total". Paul a condus popularul restaurant 21212 împreună cu Katie și, la doar șase luni de la deschiderea acestuia, în 2009, a primit o stea Michelin.

Într-un mesaj trimis clienților de la restaurant, Katie i-a adus un omagiu partenerului ei, iar zeci de colegi bucătari și-au transmis condoleanțele pe rețelele de socializare în urma decesului lui Paul în această săptămână.
 
Într-o postare pe Twitter, Ghidul Michelin, care acordă stelele Michelin, a scris: „Paul Kitching a fost amabil, inteligent, extrem de talentat și cu un entuziasm contagios.

A fost, de asemenea, un adevărat nonconformist, iar pasiunea și creativitatea sa erau evidente în fiecare fel de mâncare pe care o crea. Sincere condoleanțe lui Katie și întregii sale familii.”
 
Kitching a primit, de asemenea, medalia Prințului Philip pentru serviciile aduse industriei de catering.
 
O femeie a murit în urma unui atac de cord în timp ce dansa la o nuntă în satul Bakhari din districtul Seoni, în Madhya Pradesh, o veste șocantă. Videoclipul incidentului nefericit a devenit viral pe rețelele de socializare, informează timesnews.

Femeia în vârstă de 60 de ani dansa fericită alături de invitații de la nuntă, când a căzut brusc pe ringul de dans. Deși a fost transportată de urgență la spital în timp util, femeia a decedat.

Potrivit rapoartelor, incidentul a avut loc la un loc de nuntă din satul Bakhari din Madhya Pradesh, în timpul nopții. Înregistrarea video, care a devenit acum virală pe tot internetul, arată cum femeia dansează veselă alături de un grup de alte cinci femei.

Ceea ce se întâmplă în continuare este atât nefericit, cât și șocant nu doar pentru familia ei, ci și pentru invitații la nuntă. Femeia se prăbușește brusc și cade pe podea. Invitații de la nuntă se grăbesc să o ajute și o ridică, în timp ce membrii familiei sale fac demersuri pentru a se grăbi să meargă la spital.

Ajunși la spital, medicii i-au informat că femeia suferise un atac de cord și că murise pe loc cu mult înainte de a fi adusă.
 
 
Incidente similare

Acest incident din Madhya Pradesh vine la câteva săptămâni după ce un bărbat din Rajasthan și-a pierdut viața în mod similar. Bărbatul dansa la nunta surorii sale, care avea loc în districtul Pali din acest stat, când s-a prăbușit brusc și a murit. Un al caz similar a avut loc în Piplani Katra din Varanasi, unde un dansator de 40 de ani a murit în timp ce era filmat în direct - VIDEO AICI.
 
Adio Sinisa Mihajlovic, dulcea amintire a lui Gianni Morandi: „Nu-mi vine să cred. Te iubesc. Nu te voi uita”
 


Vestea morții prematură a lui Sinisa Mihajlovic, antrenorul de fotbal, a lăsat pe toată lumea fără cuvinte, transmite bigodino.it. Mulți oameni au scris mesaje de condoleanțe și afecțiune familiei antrenorului pentru durerea cumplită pe care o trăiesc. Printre multele cuvinte scrise, nu a trecut neobservat mesajul sensibil pe care cântărețul Gianni Morandi l-a scris pentru prietenul său de-o viață, Sinisa.

Gianni Morandi a ales rețelele de socializare pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Sinisa Mihajlovic, care a încetat din viață la vârsta de 53 de ani, după o luptă cu un cancer reapărut. Cântărețul bolognez a împărtășit o fotografie alb-negru în care apare alături de antrenor, fericit și zâmbitor, afirmând: „ai fost un mare dar, te iubesc și nu te voi uita niciodată.”

Relația specială pe care Gianni Morandi o avea cu Sinisa Mihajlovic datează încă dinainte ca antrenorul Bolognei să declare, în timpul unei conferințe de presă, că este bolnav de leucemie. De atunci a primit un un transplant de os și boala a regresat. Dar în martie anul acesta, Mihailovici a anunțat că boala i-a revenit, scrie The Mirror.
 
„Recuperarea mea după transplantul [de măduvă osoasă în 2019] a fost grozavă, dar, din păcate, aceste boli sunt viclene. Din ultimele analize au reieșit unele semnale de alarmă și ar putea exista riscul reapariției bolii. Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, am fost sfătuit să întreprind un nou tratament terapeutic.”, a afirmat el în martie anul acesta.
 
Antrenorul a murit prematur, scrie presa italiană.