ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Festivalul Filmului Ortodox Byzanfest, despre care ActiveNews a relatat anterior, se desfășoară online în perioada 23 octombrie – 8 noiembrie. În cadrul acestuia sunt înscrise două scurt-metraje românești: o dramă psihologică în care personajul principal se dezvăluie a fi chiar Sfântul Nicolae și un joc educativ care îi implică pe copiii de la Așezământul Valea Plopului, relevă Agenția de Știri Basilica

Filmul „500” a fost nominalizat pentru Cel mai bun scurtmetraj, Cel mai bun regizor și Cea mai bună imagine ale Festivalului de Film Ortodox Byzanfest.

A doua producție românească din cadrul Festivalului Filmului Ortodox Byzanfest este „Searching for Happiness” („În căutarea fericirii”), un documentar scurt produs de Pro Vita OrtoFilm. Acesta prezintă un joc educativ prin care copiii de la Așezământul Pro Vita Valea Plopului învață că fericirea nu este doar o căutare individuală, ci și un efort ce are permanent în vedere și nevoile aproapelui.
 
Filmul este realizat chiar de copiii de la Valea Plopului. Cei care vor să ajute Centrul Părintelui Tănase, unde se află sute de copii crescuți sub Acoperământul Maicii Domnului și Aripule Sfinților Arhangheli, poate accesa http://www.centrulsocialprovita.org/

Nu este primul film din festival care are în centru munca Părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului. Anul trecut, premiul pentru Cel mai bun documentar a fost acordat unui film despre biserica pe care sătenii de la Valea Plopului au construit-o noaptea, fără aprobarea autorităților comuniste. Video aici:

Toate scurtmetrajele pot fi vizionate integral și gratuit pe canalul de Youtube al Festivalului de Film Ortodox Byzanfest.