ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Statul de drept cel amenințat de ”ciuma roșie” a fost salvat de oastea președintelui, formată din Binom, presă, PNL, sprijin extern, fraieri, patrioți străini departe de țară etc. De azi înainte, statul de drept este curat ca un cristal”. Este concluzia jurnalistului Cornel Nistorescu, în editorialul din Cotidianul, trecând în revistă cele mai importante „victorii” ale puterii actuale. De la mutilarea Constituției și călcarea în picioare a referendumului pe justiție la recentele numirile în justiție, făcute prin sfidarea rapoartelor MCV sau la trecerea în regim privat a sănătății.

„Dosarele președintelui Iohannis au fost închise. Casele sale sunt proprietăți corecte, cumpărate pe banii obținuți din meditații și sunt bune de închiriat mai departe. Sictir cu referendumul vostru pe justiție! Ne-am folosit de MCV și acum am făcut ceva pe el. De cînd visa el un Parchet condus de ”procurorii lui”. Orice capră și orice bou pot fi numiți pe funcții importante în Justiție. Numai să vrea președintele. De acum, acesta este criteriu universal. Pentru distrugerea PSD pot fi adoptate oricîte ordonanțe de urgență.

Pute! Se trece la schimbarea (mutilarea Constituției) la un președinte cu oricîte mandate, ca primarii (și așa din primar se trage și cu asta este obișnuit). Toate partidele se spală de păcate și se scutură de penali și de condamnați. Exact sentimentul de vinovăție al acestora permite PNL-ului să numească un număr suplimentar de proști și incompetenți în puncte importante ale societății. Gata, statul de drept este sub control. Se poate trece la privatizarea CEC, Hidroelectrica, la negocierea sistemului de sănătate care trebuie și el trecut imediat în regim privat. La Tecuci și la Zalău, la Titu și la Săcele va fi plin de sute de Victor Costache!”, scrie Nistorescu.

„Eroul” acestui spectacol absurd, în care statul de drept era amenințat de dușmani imaginari,  creat pentru a băga lumea în sperieți, este nimeni altul decât Klaus Iohannis. Despre care jurnalistul spune că are acum ”guvernul meu” care execută toate prostiile, și mai are doi-trei pași pentru a avea ”România Mea”.
 
„Ce mai tura-vura! Klaus Iohannis a apărat statul de drept de tot felul de dușmani imaginari și de invazia PSD. A jucat magistral o piesă stupidă, construită numai pe pericole și amenințări. I-a speriat pe toți și acum a preluat controlul asupra bietului stat de drept pe care îl mînuiește ca pe un aparat de făcut demonstrații la o oră de fizică. A izbutit și o solidarizare internațională a românilor de pe glob, mobilizîndu-i pe toți la muncă pe aiurea. Are liniște, conduce cu puține cuvinte, rezolvă situațiile cu și mai puține, are instituții curate (coapte și goale pe dinăuntru), are ”guvernul meu” care execută toate prostiile, și mai are doi-trei pași pentru a avea ”România Mea!” Adică România Lui, o țară ocupată de oamenii săi ascultători, fără program, fără cap, fără viitor! Statul de drept a fost salvat. Și ocupat. Și mai are puțin pînă își dă duhul!”, conchide jurnalistul.