ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PMP, Cristian Diaconescu, l-a invitat, joi seara, pe copreședintele AUR, George Simion, la o ședință cu lideri de filiale, organizată online pe Zoom. Simion le-a promis celor de la Partidul „Mișcarea Populară” - fondat de Traian Băsescu și al cărui prezidențiabil era nimeni altul decât Theodor Paleologu (pretins conservator, aprig detractor al ÎPS Teodosie) - că o să-i ajute să facă un grup parlamentar. La ultimele alegeri parlamentare, PMP a devenit partid extra-parlamentar. El ar putea să mai primească unele fotolii doar asociindu-se cu AUR, care este partid parlamentar. Oferta are loc în contextul în care sâmbătă ar loc un Congres PMP organizat de liderii de filiale care vor debarcarea lui Diaconescu, informează Știri pe Surse

Gheorge Ialomițianu, lider PMP, se arată revoltat de asocierea lui Cristian Diaconescu cu partidul AUR.

„PMP e un partid cu vocație europeană. Îmi pare rău că d-l Diaconescu, cu vocație europeană, care a avut o contribuție la aderarea NATO, se asociează cu o persoană nefrecventabilă.

A fost un demers al dânsului. Îmi pare rău ca George Simion să intre în ședință. PMP nu va fuziona cu AUR. Sunt dezamăgit de gestul lui Diaconescu”, a spus Ialomițianu, la Realitatea PLUS.

Cristian Diaconescu spune în discuția de pe Zoom că „AUR negociază numai cu mine și cu o echipă pe care eu aș desemna-o”. 

Diaconescu a adăugat că PMP nu va dispărea prin colaborarea cu AUR. „Exclud fuziune, sub președinția mea, cât va fi, acest partid nu va dispărea”.