ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul edil al Sectorului 4, actual primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, definitiv, de judecătorii Curții de Apel București (CAB) la 4 ani de închisoare cu executare pentru abuzul în serviciu de care a fost acuzat de anchetatorii DNA și care a condus la producerea celei mai mari tragedii postdecembriste și ante-pandemiste, incendiul din clubul bucureștean „Colectiv”, informează Știri pe Surse.
 
„În temeiul art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infrac?iunii de abuz în serviciu (autorizația SC C Club SRL). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat ?i dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat ?i dreptul de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. In baza art.72 Cp deduce perioada retinerii si arestarii preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015. În temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr. pen. achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone sub aspectul comiterii infracțiunii de abuz în serviciu, prev. ?i ped. de art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 (autorizația SC Noran Prompt SRL), fapta nefiind prevăzută de legea penală”, se arată în minuta deciziei, publicată de sursa citată.

Decizia este definitivă astfel că după predare și derularea procedurilor acesta va fi încarcerat în penitenciar unde va executa pedeapsa primită. Piedone susține că este nevinovat.

Instanța se afla la a cincea amânare de pronunțare asupra apelurilor a căror dezbatere finală a avut loc în luna decembrie 2021. De atunci instanța a amânat succesiv pentru a redacta motivarea dar și pentru a primi documente de la sutele de părți civile din dosar.
 
La 7 ani de la evenimentele din Clubul Colectiv soldate cu o schimbare de regim nu se cunosc încă datele exacte ale tragediei.
 
"Sunt convins ca incendiul de la Colectiv a fost pus, a fost pregătit", afirmat tranșant la vremea respectivă Nicu Covaci, liderul Phoenix, un profesionist de cursă lungă al scenei, ca să dăm un singur exemplu.
 
Diverși experți militari au emis de-a lungul acestor ani ipoteza unei operațiuni de tip terorist și ne amintim foarte bine că un ziarist al vremii fusese avertizat de un specialist în informații din interiorul Guvernului că urmează să aibă loc "ceva".
 
În urma unor video-dezvăluiri publicat de din ziarul Libertatea, Raed Arafat, șef al DSU atunci, ca și azi, s-a mai ales doar cu (încă) o plângere Penală, depusă de Grupul Civic Reset. Și... cam atât. După cum se vede, acesta nu a fost deranjat, în ciuda afirmațiilor unora dintre părinții victimelor, dintre care puteți găsi câteva aici: