ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statuia cancelarului german Angela Merkel, care se pregătește să își părăsească postul după 16 ani, a fost expusă în orașul Etsdorf. Sculptura, realizată cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, are 2,7 metri lungime, informează GL News. Statuia cu liderul german și european care a dat startul migrației alogenilor spre inima Europei și a oficializat căsătoriile homosexualilor în republica federală este expusă în fața unui Muzeu al Templulu, personajul principal ținând mâinile în forma semnului de recunoaștere al masonilor, cu care Merkel a obișnuit lumea în lungul său mandat.
 

Artistul german Wilhelm Koch a creat o sculptură în mărime naturală de culoare aurie care o reprezintă pe Angela Merkel călărind bărbătește un cal, cu mâinile în poziție „de cult” masonic. Exprimându-și admirația pentru Merkel, Koch a declarat că a conceput o astfel de statuie pentru a o sărbători pe aceasta după 16 ani petrecuți în funcția de cancelar al Germaniei.

Statuia de 2,7 metri, imprimată 3D, va fi expusă în fața Muzeului Tempel din Etsdorf, în districtul Amberg-Sulzbach, până în vara anului 2022. Statuia de 1,5 tone este suflată în bronz, ceea ce o face să aibă un „aspect destul de clasic”, în opinia autorului. Clasic ca distincția „Carol cel Mare” oferită de germani unui periferic cu ifose imperiale  precum Klaus Iohannis!
 


Wilhelm Koch a realizat, de asemenea, „Berea Merkel”, special pentru ceremonia de inaugurare a statuii.

Artistul Koch a declarat că a realizat lucrarea fără sprijin financiar din partea nimănui și că va dona suma obținută prin vânzarea acesteia Muzeului Templu (Tempel), după ce va fi expusă.

Fabrica de jucării Hermann-Spielwaren a conceput o jucărie de pluș care amplifică și mai tare cultul personalității Angelei Merkel. De altfel, un politician a cărei popularitate s-a erodat constant, trăgând după sine și coaliția care i-a acordat sprijinul în ultimele alegeri, ale căror rezultate au consfințit trecerea CDU în opoziție.