ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 2 octombrie 2021, la Aachen, Republica Federală Germania, președintelui României, Klaus Iohannis, i se va decerna Premiul internațional „Carol cel Mare” al orașului Aachen - Pentru unitatea Europei. Împăratul francez Charlemagne e considerat primul unificator european de după prăbușirea Imperiului Roman. Faptul că Iohannis e comparat spre finalul mandatului secund cu împăratul Carol cel Mare al Imperiului Carolingian după ce în campania dinaintea primului mandat prezidențial i se tipăreau afișe cu figura lui în oglindă cu portretul lui Carol I al Regatului României mici e un real „progres”, tot atât de mare ca și „progresul” României în toți acești ani de când conduce el republica prin tele-prompter sau prin „guvernul meu”.

Potrivit Știri pe Surse, comitetul director al Premiului „Carol cel Mare” a decis să acorde Președintelui Klaus Iohannis premiul pentru anul 2020 ca recunoaștere a meritelor în ceea ce privește „conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept”, pentru „eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre”, precum și pentru „promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei.” 

Premiul internațional Carol cel Mare al orașului Aachen este conferit anual, începând cu anul 1950, personalităților publice sau organizațiilor care s-au remarcat prin implicarea deosebită în favoarea unității europene sau a cooperării între statele membre.

Premierea lui Iohannis pentru respectarea valorilor „statului de drept” este anunțată după ce acesta l-a susținut deschis pe Florin Cîțu la șefia PNL, deși Constituția României îi interzice să facă politică. Alte „mărețe” realizări ale „urmașului lui Carol cel Mare” sunt: boicotarea Referendumului despre Căsătorie - moment în care, în numele toleranței, i-a numit pe creștinii de diferite confesiuni care au demarat referendumul „fanatici religioși” -, insistența cu care a impus educația (homo)sexuală și contraceptivă, precum și ideologia gender în școli (considerate deja la Bruxelles „valori europene” deși neconsfințite de europeni) și suspendarea drepturilor omului în România pentru prima oară de la căderea dictaturii comuniste, atunci când a instaurat starea de urgență în 2020. An pentru care prietenii lui „creștin-democrați” din Germania, tocmai bătuți măr de social-democrați la alegeri, îi oferă premiul pentru „traiectoria pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept”. O inadecvare mai mare nici nu se putea, dar ce contează că împăratu-i dezbrăcat, dacă-i „omul nostru” în teritoriu? Cât despre „punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei”, acestea au fost țesute în sparanghel și deschise taman în perioada în care românii erau închiși cu forța în case și li se desființau sărbătorile pascale. Atât s-a putut! Carol cel Mare ar fi invidios...