ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei zile de vaccinare non-stop cu Pfizer într-un centru comercial din Timișoara, începând de vineri, 23 aprilie (Sfântul Gheorghe), trecând prin Sâmbăta morților și continuând în Duminica Floriilor este ritualul denumit „Maratonul Vaccinării”, un fel de eveniment heirupist, menit să reducă decalajul dintre planul guvernamental privind vaccinarea și realitatea din teren.
 
Nu pare a fi singura manifestare de acest fel din țară, după ce surse din PNL s-au plâns în urmă cu câteva zile că există județe unde apetitul pentru înțepare a scăzut dramatic (pentru „ăștia”, îmbucurător pentru noi), în timp ce premierul Cîțu ar vrea să aibă până pe 1 iunie 5 milioane de vaccinați, adică dublu decât până în prezent. Or, a obține într-o lună și o săptămână cât ai obținut înainte în 4 luni e o țintă nerealistă, pentru „împlinirea” căreia se vor lua măsuri pompieristice.

Una dintre ele este și „maratonul” din orașul de pe Bega. În Centrul Regional de Afaceri Timișoara se injectează non-stop începând de vineri de la ora 16:00 și până luni la ora 8:00, fiind puse la dispoziție 30 de puncte de vaccinare cu Pfizer fără programare, doritorii putându-se prezenta doar cu buletinul. Totuși, există două căi separate de acces, dintre care una e pentru persoanele cu programare, potrivit Tion.ro

De aici a izbucnit deranjul vineri, când s-au produs aglomerări nejustificate din cauză că foarte multe persoane au fost chemate la aceeași oră, în loc să fie repartizate la intervale orare diferite. Pentru că la ora 16:00 au venit și televiziunile, s-a creat impresia eronată că oamenii se calcă în picioare pentru vaccinare, deși ei primiseră toți aceeași oră la programare. Acest amănunt a fost mărturisit de timișoreni pe rețelele de socializare:

„A fost atata lume pentru ca toti au fost programati la orele 16. Nu stiu daca intentionat s-a facut acest lucru, dar...

Am ajuns acolo cu 10 minute inainte, am vazut lumea din imagine si m-am speriat, am ajuns la usa din fata si am spus ca avem programare la orele 16, deodata toata marea de oameni a tipat ca si ei au primit mesaj ca sunt programati la orele 16 (de parca eu eram de vina).

Am intrat inauntru, plin de lume, presa peste tot (cel putin 15 televiziuni care filmau fara sa-ti ceara acordul), erai invitat sa stai 15 minute dupa vaccin in sala unde canta o orchestra (era deranjanta, numai asta nu iti mai ardea dupa vaccin si dupa sperietura ca te-ai fi putut imbolnavi la cata lume era acolo pe metru patrat).

In afara de a-ti lua temperatura (cu un pistol identic ca cel din supermarket-uri) nimeni nu iti facea nimic si nu te intreba nimic (firesc ar fi fost sa iti ia tensiunea, dar ...). Ai completat un chestionar pe baza de semnatura ca nu ai diverse boli, ca nu esti alergic...

Am impresia ca programarea tuturor la orele 16 a fost facuta „intentionat”, se stia ca atunci vine presa si sa vada tot poporul ce multi oameni doresc sa se vaccineze.

Unii s-au suparat si au refuzat sa se mai vaccineze.

A fost o experienta horror ...", a scris o timișoreancă pe Facebook.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews