ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În octombrie anul trecut, ActiveNews relata despre cazul unei fetițe de nici un an și jumătate din Marea Britanie, ucisă brutal de iubita mamei ei. Micuța Star Hobson a murit din cauza unor traumatisme catastrofale la nivelul abdomenului. Cuplul de lesbiene format din Frankie Smith, în vârstă de 20 de ani, și Savannah Brockhill, în vârstă de 28 de ani, era, la vremea respectivă, judecat la tribunalul Bradford Crown sub acuzația că ar fi provocat sau permis moartea fetiței de 1 an și 4 luni a lui Frankie, în apartamentul lor din Keighley, West Yorkshire, la data de 22 septembrie a anului 2020. Între timp, potrivit Daily Mail, Brockhill a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea copilului, iar mama lui Star a primit o condamnare de opt ani pentru că a îngăduit omorârea fiicei sale. Cu toate acestea, ancheta privind acțiunile poliției și ale serviciilor sociale înainte de tragicul eveniment continuă. Publicarea raportului final al investigației, care trebuia să se întâmple luna aceasta, a fost amânată.

O evaluare a practicilor locale de protecție a copilului urma să fie publicată înainte de sfârșitul acestei luni, dar organizația Bradford Partnership, care se ocupa de aceasta, a declarat că sunt necesare eforturi suplimentare, în special pentru a se asigura că opiniile familiei lui Star sunt reflectate pe deplin.
 
Uciderea lui Star și detaliile înfiorătoare ale modului în care aceasta a fost maltratată și traumatizată psihic timp de luni de zile au stârnit un val de indignare la nivel național, mai ales că procesul a avut loc la scurt timp după cazul uciderii lui Arthur Labinjo-Hughes, un copil de șase ani din Solihull chinuit până la moarte de tatăl lui și de mama lui vitregă. 
 
Străbunicul lui Star, David Fawcett, a fost cel care a condus interogatoriul privind motivul pentru care serviciile sociale și poliția nu au acționat, în ciuda faptului că cinci membri ai familiei și diferiți prieteni și-au exprimat îngrijorarea în fața autorităților în ultimele opt luni înainte de moartea ei.
 
În urma morții lui Arthur Labinjo-Hughes, a fost demarată o anchetă națională, iar secretarul de stat pentru educație, Nadhim Zahawi, a declarat luna trecută că ancheta locală privind cazul lui Star Hobson va contribui la aceasta.
 
Luni, Jane Booth, președinta The Bradford Partnership - Working Together to Safeguard Children („Lucrăm împreună pentru a proteja copiii”), a transmis într-o declarație: „În urma unor discuții aprofundate între Comisia Națională și grupul pentru siguranță al districtului Bradford, am luat decizia de a continua activitatea de investigare a practicilor locale de protecție a copilului cu privire la modul în care agențiile au răspuns la evenimentele ce au dus la teribila ucidere a lui Star Hobson.

Asta înseamnă că nu vom putea publica raportul în ianuarie 2022, așa cum prevăzusem inițial.”
 
Booth a declarat că unele dintre dovezile care au apărut în proces nu au fost puse la dispoziția persoanei independente care s-a ocupat de această investigație.
 
„În urma procesului, autorul (raportului) nu a putut vorbi direct cu familia lui Star și dorim ca opiniile lor să fie reflectate pe deplin în raportul final.”
 
„De asemenea, dorim să colaborăm îndeaproape cu cei care anchetează cazul lui Arthur Labinjo-Hughes, pentru a înțelege aspectele comune ale ambelor cazuri.

„Știm că este dezamăgitor că nu putem publica raportul în ianuarie, în special pentru familia și prietenii lui Star, dar suntem datori față de Star să ne asigurăm că rezultatele raportului iau în considerare toate informațiile care au ieșit la iveală în timpul procesului.”

„Vom anunța o nouă dată a publicării în timp util.”
 
La începutul acestei luni, procurorul general, Suella Braverman, a sesizat Curtea de Apel cu privire la sentința lui Smith, declarând că o consideră „excesiv de blândă”.
 
Luna trecută, străbunicul lui Star a calificat-o pe Brockhill ca fiind „răul în formă pură” și „ieșită din adâncurile iadului”.