ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cuplul de lesbiene format din Frankie Smith, în vârstă de 20 de ani, și Savannah Brockhill, în vârstă de 28 de ani, este judecat la tribunalul Bradford Crown sub acuzația că ar fi provocat sau permis moartea fetiței de 1 an și 4 luni a lui Frankie în apartamentul lor din Keighley, West Yorkshire, la data de 22 septembrie a anului trecut, potrivit Daily Mail.

Micuța Star Hobson a murit din cauza unor traumatisme „catastrofale” la nivelul abdomenului, la scurt timp după ce rudele îngrijorate ale lui Frankie Smith au alertat poliția și serviciile sociale cu privire la vânătăile de pe corpul ei.

Brockhill a anticipat că vor fi acuzate de crimă a doua zi după moartea lui Star, survenită în urma ruperii venelor care transportă sângele dinspre picioare și organele abdomenului către inimă, provocând o pierdere masivă de sânge.

Joi, tribunalul Bradford Crown a audiat-o pe străbunica lui Star, Anita Smith, care a susținut că fetița ar fi suferit leziunile după ce a fost prinsă de gât, ridicată în aer și trântită apoi pe pat.

Aceasta a declarat: „Am spus: 'Ce îi faceți copilului? Ea (Smith) a răspuns că se jucau și că nu îi făceau nimic rău'”.

Străbunica a adăugat că incidentul a fost precedat de faptul că Frankie Smith și-a pierdut interesul de a fi mamă după ce a cunoscut-o pe Brockhill.

Dând mărturie, ea i-a spus juriului: „Vorbea și se îmbrăca ca un turist; totul era despre Savannah. Toată atenția îi era concentrată asupra ei. Îmi cerea să mă împrietenesc cu Savannah”.

„Pur și simplu nu putea fi deranjată și petrecea tot timpul la telefon”.

Întrebată fiind de procurorul Alistair MacDonald QC în legătură cu starea lui Star, aceasta a răspuns: „La început părea bine, dar, cu timpul, a ajuns să nu mai fie copilul pe care îl știam.”

Anita Smith a adăugat: „Era grozavă în primele câteva luni. Ne certam care dintre noi să-i facă baie sau să o îmbrace”.

„Frankie voia să facă totul singură. Am adorat-o (pe Star). Ne luptam, în glumă, care dintre noi să aibă grijă de ea”.

Dar toate acestea s-au schimbat atunci când Smith a cunoscut-o pe co-inculpata Brockhill, devenind mai absorbită de telefon și de rețelele de socializare.

Străbunica lui Star a declarat că aceasta era un copil schimbat atunci când a mers să locuiască cu ea timp de 10 săptămâni, în februarie 2020.

Ea a adăugat: „După trei sau patru zile, a început să-și revină. Nu credeam că o să reușim să o facem să redevină cum fusese înainte. Era un copil deprimat”.

„Era adorabilă, iubea muzica. Dansa. Era fantastică, cu totul și cu totul sclipitoare”.

McDonald QC a întrebat-o: „Vă crea probleme?”. La care Anita Smith a răspuns: „Absolut deloc. Dormea și mânca bine”.

„Mânca tot timpul. Nu făcea niciun fel de probleme”, a adăugat străbunica.  

Familia era îngrijorată ca nu cumva micuța să fie abuzată, iar bunicul lui Smith, David Fawcett, a observat, de asemenea, vânătăi pe picioarele și gâtul nepoatei sale (Frankie Smith).

„Păreau genul de vânătăi pe care le-ai avea dacă ai fi strangulat, nu genul de vânătăi pe care le-ai avea în urma unei căderi”, a declarat Fawcett în fața instanței.

Dar rănile de la gât au fost interpretate ca fiind rezultatul unor „mușcături din dragoste”.

Moartea fetiței a survenit la câteva zile după ce o sesizare din mai 2020 a bunicii lui Frankie Smith, Anita Smith, a fost respinsă ca fiind „rău intenționată”. Lucrătorii sociali au clasat apoi doarul lui Star. 

Procurorii spun că rănile ei au fost cauzate de una sau mai multe lovituri puternice și violente, „fie sub formă de lovituri de pumn, fie călcare în picioare sau șuturi în abdomen”.

Când paramedicii au ajuns la apartament, au găsit-o pe Star aparent fără viață, palidă și purtând doar un scutec de unică folosință.

Era în stop cardiac și, în timp ce încercau să o resusciteze, Star a vomitat „cantități mari” de conținut maro.

A fost transportată de urgență la spitalul Airedale - la doar șase minute distanță, unde medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva, dar a fost declarată moartă în aceeași după-amiază.

În instanță s-a aflat că Smith a cunoscut-o pe Brockhill în clubul de homosexuali „The Sun” din Bradford, în noiembrie 2019, și au început o relație care s-a dovedit discontinuă.

Domnul Fawcett a declarat: „Am fost surprinși, deoarece ea a avut întotdeauna iubiți” (nu iubite - n.n.).

Smith a dezvoltat o „obsesie ciudată și nesănătoasă” cu noua ei prietenă, Savanah Brockhill, în vârstă de 28 de ani, în detrimentul fiicei sale, Star Hobson.

„I-am spus lui Frankie că trebuie să plece de lângă Savannah pentru că îi va distruge viața”.

„Am întrebat ce se întâmplă cu Star, cum se face că de fiecare dată când Star e la ea, aceasta sfârșește toată în vânătăi”.

Brockhill i-a răspuns: „Toți copiii au vânătăi”.

El a insistat: „Ei bine, atunci cum se face că și Frankie este plină de vânătăi?”.

La aceasta nu a mai primit nici un răspuns.

„Nu m-am împăcat cu ideea. Eram îngrijorat că ar fi vorba de un abuz în relația cu Frankie și Star”, a adăugat el.

„Am observat vânătăi pe brațele și picioarele lui Frankie care erau atât de grave încât sora ei a spus că, dacă va ieși în oraș, va trebui să își ia niște pantaloni, deoarece picioarele ei erau pline de vânătăi”.

Ultima dată când Fawcett a văzut-o pe Star în viață a fost pe 14 august 2020, la un grătar de familie.

„Părea distantă. Părea că și-a pierdut strălucirea pe care o avea înainte”.

Star, în vârstă de doar 1 an și 4 luni, a murit la spital pe 22 septembrie 2020. 

Brockhill și Smith neagă crima și faptul de a fi provocat sau permis moartea lui Star.

Procesul continuă.