ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


  • Măsura privind masca ar putea fi prelungită în școli și din cauza faptului că numeroși copii nu vor fi vaccinați, amenință ministrul Sănătății, specialista în epilare definitivă Ioana Mihăilă.

Mihăilă a declarat că, probabil, elevii vor purta mască de protecție în interiorul școlilor și anul școlar viitor. Declarația a fost făcută joi, la TVR, transmite AlephNews.

Decizia nu a fost încă luată, dar autoritățile cred că menținerea obligativității purtării măștii de protecție în interiorul școlilor ar fi „cea mai bună soluție”.

„Vom susține ca la interior copiii să rămână cu mască, cel puțin cei care nu sunt vaccinați (…) Trebuie judecat și în funcție de incidență, se poate discuta și o măsură de relaxare în interior. Totuși lecția din Marea Britanie ne învață că atunci când a fost o relaxare a crescut numărul cazurilor”, a declarat Ioana Mihăilă, la TVR.

Ministrul Sănătății a mai spus că măsura privin masca ar putea fi prelungită și din cauza faptului că numeroși copii nu vor fi vaccinați, transmite sursa citată.

Declarația scandaloasă a specialistei în epilare nu are nici un suport științific ci țintește doar manipularea părinților pentru vaccinarea inutilă și periculoasă a copiilor.

Nu mai departe de ieri Comitetul Consultativ pentru Vaccinuri din Germania a afirmat că tinerii și copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani fără condiții de risc preexistente nu ar trebui să se vaccineze.

Orice medic specialist din România și din lume - ceea ce Mihăilă nu pare să fie - știe că 99.9% din copii nu fac forme grave ale bolii.

În plus, declarațiile ei sfidează și logica, știut fiind deja că persoanele vaccinate pot transmite virusul. Așadar, dacă ar fi să fie protejați copiii, conform ideilor de tip nazist de segregare ale ministrului Sănătății, cei care ar trebui să poarte mască ar trebui să fie cei vaccinați ca să nu dea virusul celor „neprotejați”, adică celor nevaccinați.

Citiți și Ministerul Sănătății, de la „impunerea vaccinării împotriva Covid-19 de către angajator o apreciem ilegală” până la „studiem diferite scenarii prin care să facem indezirabilă lipsa dorinței de vaccinare”

Pentru documentarea ei cu privire la măști nu ar strică să știe și opinia specialistului nr. 1 al lumii, Anthony Fauci, care o informa pe corespondenta lui Mihăilă din administrația Obama, Sylvia Burwell, următoarele:

„Măștile sunt cu adevărat destinate persoanelor infectate pentru a le împiedica să răspândească infecția persoanelor care nu sunt infectate, mai degrabă decât să protejeze persoanele neinfectate împotriva infectării. Masca obișnuită pe care o cumperi în farmacie nu este cu adevărat eficientă în evitarea virusului, care este suficient de mic pentru a trece prin material. Ar putea, totuși, să ofere un beneficiu minor în a păstra picăturile brute dacă cineva tuse sau strănută spre tine ”, scrie Fauci. „Nu îți recomand să porți mască, mai ales că mergi într-o destinație cu risc foarte scăzut. Instinctele tale sunt corecte, banii sunt cheltuiți cel mai bine pe contramăsuri medicale, cum ar fi diagnosticarea și vaccinurile.” Document: