ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toate posturile TV și publicațiile din România au titrat MINCINOS la unison (a se citi la ordin) că protestul de la Ministerul Sănătății a fost organizat de partidul AUR, după cum bine observă Războiul Informațional într-o analiză cu un colaj edificator, pe care le redăm mai jos.

În acest timp, adevăratul organizator, Luis Bratu de la Legitimă Apărare, a fost „targetat” de slujbași ai Jandarmeriei (col. Leca Florin - spune acesta) pentru a fi agresat cu brutalitate, la fel că în cazul lui Dan Grăjdeanu de la Frăția Ortodoxă, care a ajuns pe masa de operație cu o vertebră fisurată după manifestația românească de la Băile Tușnad.

Luis Bratu (foto sus) scrie: „Mă doare puțin coloana și nu știam de ce. Ca urmare a vizionării videoclipului din 17 august 2023, am surprins aceste imagini (video mai sus plus o filmare cu violențele Jandarmeriei de la Aurelian .ro). Oare,analfabeții funcționali (din punct de vedere legislativ și juridic) încearcă să ne frângă? "Brazii se frâng dar nu se îndoiesc" - Ion Gavrilă Ogoranu. PS: Vedeți cazul lui Dan Grăjdeanu de la Frația Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință.”

Războiul Informațional: Manipulare și fake news în cazul protestului de la Ministerul Sănătății

În dată de 17 august 2023, la București, în fața Ministerului Sănătății a avut loc un protest organizat de grupuri civice independente. Dar întreaga presa dâmbovițeană, ca la comandă, a anunțat că este un protest AUR. O manipulare și un fake news grosolan, care a fost promovat aproape  în întreaga mass-media, indiferent dacă e „de stânga” sau „de dreapta” (a se observa ghilimelele).

Cine a organizat protestul de la Ministerul Sănătății?

Inițiativa protestului aparține neobositului activist civic Luis Bratu. La demersul său s-au alăturat mai multe asociații și grupuri cetățenești precum: Starea de Libertate (prin dl. Pompiliu Diplan), Calea Neamului (prin dl. Mihai Tîrnoveanu), Frăția Ortodoxă (prin dl. Dan Grăjdeanu), Asociația Medici pentru Consimțământ Informat (prin dna dr. Anca Nițulescu), Asociația Juriștilor pentru Apărarea Drepturilor și Libertăților (prin dna av. Marina-Ioana Alexandru), Comitete Cetățenești Locale (prin dl. Constantin-Florin Ilie) etc.

Cu toții au contribuit la organizare: sonorizare, steaguri, bannere, promovare etc. Luis Bratu a postat pe pagina sa de socializare protocolul semnat cu Primăria pentru acest eveniment:Prezenta lui George Simion la protest …

La protest au participat circa 400 – 500 de oameni cu steaguri, bannere și vuvuzele. Printre participanți s-au numărat și domnii George Simion și Claudiu Târziu de la partidul AUR. George Simion a oferit un scurt interviu referitor la poziția sa cu privire la vaccinarea obligatorie. George Simion a precizat că protestul nu este organizat de AUR și el a venit doar să susțină acest demers cetățenesc.

Povestea unui Fake News autentic

Dar întreaga presă dâmbovițeană a titrat că e protestul AUR. Această știre falsă o găsim la: G4Media, ProTv, Bursa, Europa Liberă România, DCNews, Spotmedia, Evenimentul Zilei, Jurnalul.ro, Focuspress, Mediafax etc.

Mult mai grav este că și după ce organizatorii au rugat presa să corecteze eroarea, aceștia au revenit spre sfârșitul protestului, când un demonstrant s-a suit pe balconul de la etajul unu al Ministerului Sănătății, cu știrea că: „La mitingul AUR un protestatar s-a urcat...”

Dintre toate gazetele, Digi24 a dorit să iasă în evidență (întărind speculațiile legate de UM24) și a publicat un interviu cu Sorin Grindeanu despre cum AUR își manipulează electoratul și îl scoate în stradă!

Sabotarea protestului de la Ministerul Sănătății

Contactat de redacția Războiul Informațional, domnul Luis Bratu ne-a spus că nu a existat nici un protocol între el, ca organizator, și partidul AUR referitor la protestul din 17 august. Domnul Luis a mai ținut să precizeze că protestul nu a beneficiat de nici un sprijin financiar, logistic sau uman din partea nici unui partid politic: „Totul s-a făcut pe banii și pe munca noastă, cu echipamentul și recuzita noastră”.

Presa a continuat să dezinformeze și în ciuda precizărilor făcute de dna av. Marina-Ioana Alexandru, dna av. Elena Radu, dna dr. Anca Nițulescu, dna dr. Geanina Hagimă, dl. psih. Adrian Aciu și alții. Ziariștii au mai afirmat, fără probe, că totul ar fi o „alarmă falsă”!

Unele publicații au mințit prin omisiune, ascunzând o parte din adevăr. Astfel s-a afirmat că „legea nu prevede vaccinarea obligatorie”, fără a preciza că exact asta au spus și protestatarii, cu mențiunea că proiectul prevede unele constrângeri pentru ca oamenii să fie forțați să se vaccineze, iar prin coroborare cu alte acte normative se ajunge la o vaccinare impusă, tangentă cu obligativitatea.

Metode de manipulare …

Practic, presa a ridicat un om de paie, pe care apoi l-a provocat la duel și în final și-a adjudecat o victorie cu propriul „om de paie”. 

Presa a „tăiat” din revendicările demonstranților aspectele cele mai importante. Cei care au protestat arată că „prin viitoarea lege, coroborată cu alte legi, ordonanțe și ordine de ministru se ajunge la vaccinarea obligatorie”. Dar presa a eliminat partea „prin coroborare cu...” și a rezultat:  „prin viitoarea lege (…) se ajunge la vaccinarea obligatorie”. Ceea ce reprezintă o denaturare a mesajului protestatarilor.

Și totul a fost făcut în numele unei „lupte cu AUR”, care nu a avut nici o legătură cu organizarea protestului. Dacă asta nu a fost manipulare atunci ce este manipulare?

Unde sunt „fact checkers”-ii ?

Situația de la Ministerul Sănătății ne face să ne punem întrebarea cine sunt așa-numiții „gardieni” ai fake news-ului?

Unde sunt tablagii de la LARICS-ul lui Dan Dungaciu sau Veridica lui Marian Voicu, ce interese au și cine îi controlează? Atribuirea cu subiect și predicat a unui protest civic unui partid politic este cu siguranță fake news. Unde sunt verificatorii faptelor în acest caz? Unde sunt schemele care arată de unde a pornit informația falsă și cum s-a răspândit?

Deosebit de interesant a fost și faptul că AUR nu a făcut încă o dezmințire publică că protestul nu a fost organizat de ei, fapt care denotă că scandalul creat le-a convenit.

Revendicările protestatarilor, indiferent dacă suntem de acord cu ele sau nu, ar trebui prezentare așa cum sunt ele în realitate și nu să li se atribuie revendicări false. Mai ales de presa care se consideră neutră și imparțială.

Mult mai grav este când sunt invitați „experți” care să ne asigure că în textul proiectului „nu există obligativitate” și care spun că oamenii „nu știu pentru ce protestează”!

Care au fost nemulțumirile demonstranților de la Ministerul Sănătății?

Proiectul de HG privind Strategia națională de vaccinare a Ministerului Sănătății face referire la o „legea a vaccinării”. În Parlament există un singur proiect pe această temă – PL-x nr. 399/2017, care menționează de cca 60 ori obligativitatea vaccinării întregii populații. Aici au mai existat o serie de dezinformări, fie că proiectul de Hotărâre nu face referire la obligativitate, fie ca Ministerul Sănătății ar fi redactat proiectul de Hotărâre pentru un alt proiect de lege a vaccinării, care momentan nu există.

În fapt, juridic vorbind, Ministerul Sănătății nu are cum să stabilească strategii pentru legi care nu există, prin urmare proiectul de Hotărâre a fost redactat pentru legea vaccinării care se află în momentul de față pe masa Parlamentului și care prevede obligativitatea.

Totodată, proiectul de Hotărâre are printre obiectivele asumate o rată de vaccinare de 95% din populație, ceea ce se poate realiza numai prin obligarea sau constrângerea cetățenilor să se vaccineze. Rezultă că protestatarii de la Ministerul Sănătății știau foarte bine la ce se opun.

Ce altceva mai conține proiectul Ministerului Sănătății

Proiectul așa-zisei Strategii de vaccinare mai conține și prevederi precum: vaccinarea pe parcursul întregii vieți, noțiunea de compensare a vaccinării sau de avocați ai vaccinării.

De asemenea, în proiect se mai vorbește de vaccinare din 10 în 10 ani, precum și de recrutare de persoane care să facă propagandă vaccinistă (profesori, preoți etc.). Aceștia din urmă ar urma să facă reclamă vaccinistă copiilor în școală, fără acceptul și înștiințarea părinților.

Avocații care contestă proiectul atrag atenția că la mai multe puncte acesta repetă acte normative deja existente: Ordonanța Guvernului nr. 53/2000, Ordinul ministrului sănătății nr. 964/2022, Ordinul ministrului sănătății nr. 3494/2022 etc. Prin urmare, pe lângă faptul că introduce multe noțiuni toxice, unele capitole prezentate ca utile sunt de fapt redundante.

Reținem că o mare parte a presei din România se activează atunci când vine vorba de a manipula poporul român, cum au făcut și la referendumul pentru familie. Strategia este similară. La referendumul pentru familie acțiunea societății civice a fost asociată cu un personaj corupt – Liviu Dragnea, iar acum acțiunea împotriva înțepării obligatorii, susținută inclusiv de medici și avocați este asociată cu AUR, un partid catalogat tot de ei, fără dovezi, ca „extremist”și „rusofil”.

Așadar, atenție la manipularea presei.

Războiul Informațional

VIDEO - Discursurile de la Protestul din fața Ministerului Sănătății contra vaccinări forțate:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews